Hlavní obsah

Bude odveta. Boxer Wilder oznámil, že se opět střetne s Furym

New York

Mistr světa těžké váhy organizace WBC Deontay Wilder se znovu utká s britským boxerem Tysonem Furym. Loni v prosinci skončil jejich zápas v Los Angeles remízou, po níž Američan Wilder zůstal šampionem.

Foto: Sarah Stier, Reuters

Americký profesionální boxer Deontay Wilder (archivní foto).

Článek

Třiatřicetiletý Wilder v pátek na twitteru oznámil podpis smlouvy na souboj s Furym, termín však ještě nesdělil. Jeho nejbližším zápasem bude zářijová odveta s Kubáncem Luisem Ortizem, jehož loni porazil. Fury má před sebou duel s Tomem Schwarzem, který se uskuteční 15. června v Las Vegas.

"Nejprve Luis Ortiz, pak Tyson Fury. Smlouvy jsou už podepsané, je to oficiální," napsal Wilder, jenž před dvěma týdny knokautoval Dominica Breazealea hned v prvním kole a připsal si 41. vítězství v profesionálním ringu.

Wilder je mistrem WBC od ledna 2015, pás obhájil už devětkrát. Příznivci boxu by ho rádi viděli v ringu proti Britovi Anthonymu Joshuovi, který je držitelem titulů IBF, WBA a WBO. Jejich zápas je ale zatím v nedohlednu. Joshua se dnes v newyorské Madison Square Garden utká s Američanem s mexickými kořeny Andym Ruizem.

Reklama

Související témata: