Hlavní obsah

Přišel obr a těžká váha UFC žasla nad monstrózní návštěvou

Praha

Zážitek, který v životě nepoznal. Poprvé v životě kamerunský zápasník MMA Francis N'Gannou pocítil, jaké to je potkat obra. Predátor patří mezi esa těžké váhy v nejprestižnější lize UFC, podle serveru fightmatrix.cz je dokonce světovou trojkou. Přesto i se 196 centimetry a 115 kily zažil pocit, když byl o hodně menší.

Foto: Facebook: Francis N'Gannou

Francis Ngannou (vpravo) a Shaquille O'Neal. Velký se sešel s ještě větším.

Článek

Vedle zápasníka MMA se postavil Shaquille O'Neal, sedmačtyřicetiletý bývalý basketbalista, který přerostl dva metry o 16 centimetrů a váží 150 kilo. „Myslím, že je to poprvé, co jsem se cítil tak malý," citoval bojovníka server news.com. Aby ne, tohle byla monstrózní návštěva.

Dvaatřicetiletý zápasník, který má francouzské občanství, si připsal první zápas v MMA v roce 2013. Od té doby dosáhl na třináct výher a tři porážky. Další fight ho čeká 29. června v Minnesotě, kde se mu postaví Junior Dos Santos, ten nebude vyšší než N'Gannou, v kleci ale centimetry rozhodovat nebudou.

N'Gannou, to nejsou jen pěsti v kleci, ale především jeho příběh o cestě z chudoby. „Opustil jsem Kamerun jen proto, abych mohl žít, abych přežil. V Kamerunu jsem neviděl cestu," citoval zápasníka před lety server mmajunkie.com.

V rodné zemi neměl budoucnost. Proto zvolil boj jako možnost pro lepší život. Před šesti lety zašel do gymu MMA a už ho neopustil, naopak našel slušný zdroj příjmů. „Kolega mi zavolal, že přišel jeden velký kluk a chtěl by trénovat. Druhý den jsem mu dal dva pytle oblečení a rukavice. Řekl jsem mu, trénuj," vzpomínal Fernand Lopez, majitel tělocvičny v Paříži.

Nadějný zápasník trénoval a spal v tělocvičně. Za roky se vypracoval. Za první zápas v UFC dostal 22 500 dolarů, jeho odměny pravidelně rostly a rostou. Za poslední fight vyinkasoval 225 tisíc dolarů, což je 5 milionů korun. Nejvyšší výplata mu přišla na účet v lednu minulého roku, a to 530 tisíc dolarů (12 milionů korun).

Teď už určitě nespí v tělocvičně...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články