Hlavní obsah

Odvetný zápas boxerů Wildera a Furyho bude v únoru

Londýn

Mistr světa těžké váhy organizace WBC Deontay Wilder nastoupí k odvetnému utkání s britským boxerem Tysonem Furym 22. února. Podle Furyho vyjádření byla již podepsána smlouva na tento termín. Loni v prosinci skončil Wilderův zápas s Furym v Los Angeles remízou, po níž třiatřicetiletý Američan zůstal šampionem.

Foto: Sport.cz

Deontay Wilder (vlevo) a Tyson Fury nastoupí k odvetnému utkání v únoru příštího roku.

Článek

Na odvetném souboji se boxeři dohodli před měsícem, bližší podrobnosti tehdy žádný z nich nesdělil. Wildera, který v květnu knokautoval Dominica Breazealea a připsal si 41. vítězství v profesionálním ringu, mezitím ještě čeká zářijová odveta s Kubáncem Luisem Ortizem.

Fury v listopadu 2015 ukončil dlouholetou nadvládu Ukrajince Vladimira Klička a stal se mistrem světa organizací WBA, IBF, WBO a IBO. S boxem pak ale skončil a o všechny tituly přišel. Do ringu se vrátil loni po 31 měsících, během nichž bojoval s psychickými potížemi a nadváhou.

Třicetiletý Brit v červnu porazil Němce Toma Schwarze a krátce poté při návštěvě Prahy uvedl, že by s Wilderem měl boxovat na počátku příštího roku. "Odveta byla potvrzena na 22. února. Tentokrát ho knokautuju. Teď už mě nebudou brzdit ty tři roky mimo ring ani přemíra alkoholu," citovala Furyho agentura Reuters.

Wilder je mistrem WBC od ledna 2015, pás obhájil už devětkrát. Fury je jediným boxerem, kterého v profiringu nedokázal porazit.

Reklama

Související témata: