Hlavní obsah

Nejrychlejší K. O. v historii! Kdo si zápas pustil pět vteřin po začátku, ten o něj přišel

Paradise/Praha

Kdo se podíval na hodinky, možná přišel o celý zápas, tak rychlý souboj to byl. Bez nadsázky. Během galavečera UFC 239 totiž rozhodčí ukončili střetnutí mezi Američany Jorgem Masvidalem a Benem Askrenem po pouhých pěti vteřinách. Šlo tak o nejrychlejší K. O. v historii UFC.

Foto: Eric Jamison, ČTK/AP

Jorge Masvidal během krátkého souboje s Benem Askrenem. Masvidal zápas ovládl po pěti vteřinách.

Článek

V místě s příznačným názvem Paradise poblíž nevadského Las Vegas to šlo o víkendu vážně hodně rychle. Po zahájení zápasu se Jorge Masvidal rozběhl ke svému soupeři a naskočeným kolenem jej srazil k zemi. Rána byla mířená velmi přesně, a tak nejspíš mohlo být mnohým jasné, že je po bitvě.

Masvidal se do Askrena následně chtěl pustit ještě pěstmi, ale ten zůstal jen bezvládně ležet. Rozhodčí tak od sebe oba zápasníky oddělil a následně byl zápas ukončen. Po pouhých pěti vteřinách, což je absolutní rekord v rámci UFC.

A jak se posléze ukázalo, nešlo o náhodu, ale o předem pečlivě promyšlenou taktiku. Na oficiálním twitterovém účtu UFC se totiž později objevilo video, na kterém Masvidal naskočené koleno trénuje pouhé dva dny před zápasem. Vzhledem k rychlosti a výsledku souboje je nyní jasné, že plán útoku zvolil bezchybně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.