Hlavní obsah

Bitva ostrá jako žiletky. Československé MMA derby je potvrzeno

Konec řečí, konec dohadování přes sociální sítě. Československá titulová bitva v kleci je naplánována na 14. září. Slova vystřídají činy a organizace OKTAGON MMA bude chtít vyprodat stadion Ondreje Nepely. Proti sobě pošle slovenského zápasníka Tomáše Deáka a českého bojovníka Filipa Macka. Šampion organizace Fight Nights Global po měsících námluv přijal výzvu z Prahy. Bitva ostrá jako žiletky, která může narůst do parádní show za pletivem.

Kdo získá mistrovský pás? Poradí si slovenský zápasník Tomáš Deák s nájezdem Filipa Macka (vpravo)? Video: OKTAGON MMA

 
Článek

„Macek si svou šanci odpracoval a je dobře, že mu ji Deák nakonec dává. Přesně v tuhle chvíli má tento zápas smysl pro oba dva a diváci se můžou těšit na neuvěřitelné, titulové československé derby," okomentoval čerstvě vzniklý fight promotér Ondřej Novotný.

Osmadvacetiletý Deák má bilanci 19 výher a 9 porážek. Pět posledních duelů vyhrál. Stejně starý Čech má na svém kontě 21 vítězství a 14 proher, také on si drží pět výher v řadě, navíc všechny přišly už v prvních kolech. Za pár týdnů se ale proti němu postaví silný sok. Česká zkouška na slovenské horké půdě.

Deák je podle serveru fightmatrix.com světové číslo 84 v bantamové váze, Macek je numero 167. Teď si to rozdají o historicky první pás organizace OKTAGON MMA v bantamové váze.

Takto se předvedl Deák naposledy, když se proti němu postavil Američan Galloway.Video: O2 TV Sport, O2 TV Sport

„Tenhle zápas pro mě určitě hodně znamená. Navíc se vracím po pauze kvůli zranění. Chci se vrátit do zápasového tempa a hlavně vítězného tempa. Filip je dobrý bojovník. Už delší dobu mě vyzývá, chce si se mnou poměřit síly a má taky pěknou šňůru vítězství, takže je to hlavní adept na titulový zápas. A kde jinde titulový zápas než doma v Bratislavě. Ale pozor, činy jsou víc než řeči," upozorňuje Deák.

Na začátku června přišlo na MMA na stadion Ondreje Nepely jedenáct tisíc fanoušků. V září se hlavní město Slovenska může těšit na další adrenalinovou dávku v kleci.

Bitvu o Bratislavu chystají rivalové Robo Pukač a Samuel Krištofič, ti dva uzavřou kartu bojovníků, oni svedou zápas večera. Do oktagonu se vrátí také Miloš Petrášek, který bude chtít odčinit poslední dvě porážky, když mu ukázal sílu americký Grizzly Jeremy Kimball. Kdo má rád legendy, může se už chystat na ikonu a jednoho ze zakladatelů slovenského MMA. Do šestadvacátého fightu vkročí Ilja Škondrič. Naposledy?

Foto: OKTAGON MMA

Bratislavu čeká MMA show! Bude vyprodáno?

Reklama

Související témata: