Hlavní obsah

Tragédie! Zraněním z ringu podlehl další profesionální boxer

Buenos Aires
Aktualizováno

Sportovní svět zasáhla další smutná zpráva. Jen dva dny poté, co v USA zemřel na následky zranění osmadvacetiletý ruský boxer Maxim Dadašev, přišla další tragédie. Organizace WBC oznámila, že v nemocnici podlehl zraněním třiadvacetiletý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan.

Foto: Sport.cz

Argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan podlehl následkům zranění ze zápasu.

Článek

Santillan boxoval v sobotu v Buenos Aires proti Eduardu Javierovi Abreuovi z Uruguaye. Duel skončil remízou, jenže po jeho skončení se domácí boxer zhroutil ve svém rohu. I přes okamžitou první pomoc, kdy lékaři nasadili bojovníkovi kyslíkovou masku, byl mladý boxer převezen do nemocnice v komatu. Tam podstoupil operaci hlavy, kdy se lékaři snažili odstranit krevní sraženinu.

Ve čtvrtek lékaři poslali do světa smutnou zprávu o tom, že Argentinec svůj boj o život prohrál. "Hugo Alfredo Santillan zemřel na následky zranění ze sobotního zápasu. Truchlíme s celou jeho rodinou," stojí v prohlášení organizace WBC.

Podle agentury SID Santillan absolvoval 15. června duel s německým soupeřem Artemem Harutyunyanem, v němž inkasoval těžké údery na hlavu, a neměl tak brzy nastoupit k dalšímu duelu. Šokující zpráva o smrti mladého rohovníka přichází jen pár dní poté, co zemřel po zápase ruský boxer Dadašev.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články