Hlavní obsah

V hokeji se nemohl prát, tak si našel jiný sport. Teď se jde rvát o životní smlouvu!

Za pár hodin se mu může změnit svět. Pokud uspěje na druhém konci světa, český zápasník MMA Michal Martínek odletí z Las Vegas s platnou smlouvou s UFC, nejprestižnější organizací tohoto sportu. Karlos Vémola, Viktor Pešta a Lucie Pudilová, tahle trojka poznala oktagon této stáje, teď stojí před branou bývalý hokejista. V noci z úterý na středu bude bojovat v pořadu Dana White´s Tuesday Night Contender Series s Brazilcem Rodrigem Ferreirou. Proti sobě se postaví dva neporažení bojovníci.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek po vážení v Newarku. Za pár hodin se bude bít o šanci na kontrakt v UFC.

Článek

Tři měsíce intenzivní přípravy, přes sto tréninků, nabírání hmoty, kil, aby podstoupit životní bitvu. Do té vkročí s téměř 110 kily. „A zítra se jde válčit, jdeme si pro vítězství," poslal Martínek z Ameriky vzkaz přes sociální média.

Hokejový sen nevyšel podle představ. V těle mu však zůstala rvavost, chtěl se prát a potřeboval zklidnit hlavu, tak zvolil MMA a daří se mu. Má za sebou sedm zápasů, všechny vyhrál, k tomu získal pás šampiona organizace OKTAGON MMA. Poté dostal laso od UFC, aby se předvedl.

„Skončil jsem s hokejem a byl jsem nevybouřenej, vzteklej, chtěl jsem se prát, tak jsem si našel sport, kde jsem tohle v sobě vybil. Tohle mě zkrotilo a uklidnilo, teď si sport užívám," přiznal před časem bývalý obránce pro Sport.cz. Patnáct let se věnoval hokeji, v juniorské extralize odehrál téměř 140 utkání, poté hrál také na Slovensku za Skalici. Nyní hájí barvy Reinders MMA týmu a také Česka.

„Moje osoba už lítala kolem UFC, když tu byl turnaj v Praze. Řešili jsme, že bych mohl eventuelně nastoupit, ale neměl jsem ještě doléčený koleno a necítil se na sto procent, ale věřil jsem, že přijde další šance," prozradil Martínek.

Prvním Čechem v UFC byl Karlos Vémola, toho následoval Viktor Pešta. Ani jeden z nich už není součástí této organizace. Česko má jednu zástupkyni v nejprestižnější lize, tou je Lucie Pudilová.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek je v Americe. Uspěje a získá kontrakt s UFC?

„Tuhle šanci beru také jako příležitost pro ostatní naše kluky. Když předvedu dobrý výkon, může to být vstupní brána pro další zápasníky, kteří nejsou zatím tolik vidět," nemyslí jen na sebe Martínek. Jeho soupeřem bude Brazilec se skóre 6:0.

Ten se připravoval poslední týdny v USA, český ranař odletěl do Las Vegas v sobotu ráno. Přímý přenos ze zápasu vysílá Nova Sport ve středu od druhé hodiny ranní.

Michal Martínek se popere o kontrakt s UFCVideo: Sport.cz

„Prezident UFC Dana White na bojovníky přímo kouká a vybere si ty, kteří se mu líbí. Už se taky stalo, že někdo vyhrál, ale výkon se prezidentovi nelíbil a šanci na UFC dostal ten, který prohrál, protože udělal atraktivní zápas," pověděl také Martínek.

Jak dopadne Čech, poletí domů se smlouvou v kapse?

"Jsem tu proto, abych zničil svého soupeře. V hokeji jsem se nemohl poprat s protihráčem, to nedělalo dobrotu u rozhodčích. V kleci to je něco jiného, tam můžu zničit všechny a všechno," dodal v oficiálním videu UFC devětadvacetiletý zápasník.

Reklama

Související témata: