Hlavní obsah

Nejslavnější liga nepřivítala českého válečníka, po 196 sekundách byl konec

Las Vegas/Praha

Život má desítky let, někdy ale rozhodují minuty. Boj českého zápasníka o vysněný kontrakt s UFC trval v Las Vegas 196 sekund. Michal Martínek v pořadu Dana White´s Tuesday Night Contender Series prohrál na škrcení s Rodrigem Nascimentem Ferreirou. Oba toužili vyhrát, ukázat se a získat smlouvu s nejprestižnější MMA organizací na světě. Slavil jen jeden, uspěl brazilský vyslanec.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek v Las Vegas prohrál.

Článek

Martínek prohrál a nestal se čtvrtým Čechem v UFC, radoval se 117kilový soupeř. „Jsem nadšený, ukázal jsem své kvality. Čekal jsem, že mě soupeř vezme dolů, tam jsem věřil, že jsem lepší," řekl po zápase šestadvacetiletý Brazilec.

Souboj neporažených, Martínek měl sedm výher, soupeř šest. Český zápasník chtěl jít s Brazilcem na zem, ale jeho pokus o stržení skončil nezdarem, on se ocitl na zádech a soupeř dokázal tuto výhodu využít. Nakonec nasadil arm triangle a zástupce pražského Reinders MMA týmu zápas odklepal, bylo rozhodnuto.

Češi v UFC
Karlos Vémola (2010 - 2013)
Zápasy 6 (2 výhry + 4 porážky)
Viktor Pešta (2014 - 2017)
Zápasy 5 (1+4)
Lucie Pudilová (2017 - ?)
Zápasy 5 (2+3)

„Ostatní bojovníci by se měli bát, jsem hladovej a toužím po úspěchu. Michal je pomalý jako želva," nechal se Ferreira slyšet před zápasem. „Pokud ho trefím, půjde spát," reagoval Martínek. Netrefil.

Pět duelů celého "UFC draftu" sledoval přímo na místě prezident organizace Dana White, který se nechal slyšet, že hledá zápasníky se zabijáckým instinktem. Kdo předvede atraktivní show, ukončí duel před limitem, bude ho bavit, má šanci získat kontrakt s UFC. Nakonec rozdal čtyři kontrakty, jeden si odnesl Martínkův soupeř.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek po vážení v Las Vegas.

„Až získám smlouvu s UFC, budu moct světu ukázat, jak vypadá moderní bojovník těžké váhy, já jsem jiný typ zápasníka. Jsem všestranný, tlačím se dopředu," vysnil si nový člen těžké váhy UFC svoji budoucnost.

Brazilec se narodil v chudinské čtvrti a tohle prostředí bylo pro něj motivací. Kvůli tomu začal s MMA, chtěl se prosadit a nezůstat v Belo Horizonte. Zápas s Martínkem bral jako životní šanci a využil ji.

Jak bude vypadat další cesta šampiona organizace OKTAGON MMA, ukáže nejbližší budoucnost.

Michal Martínek se popere o kontrakt s UFCVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: