Hlavní obsah

Mistr světa sexuálně zneužíval malou dceru. Stráví roky ve vězení

Santa Fé

K trestu odnětí svobody v trvání 18 let odsoudil tribunál v argentinském městě Santa Fé někdejšího boxerského mistra světa ve welterové váze. Dnes 48letý Carlos Baldomir byl uznán vinným, že systematicky sexuálně zneužíval svoji malou dcerku. Utrpení dívky začalo, když jí bylo sedm let, a trvalo dva roky, citují soudní spis tamní média.

Foto: Sport.cz

Argentinský boxer Carlos Baldomir v dobách aktivní dráhy.

Článek

Baldomir, který se stal světovým šampionem WBC ve welterové váze v roce 2006 a titul ztratil až po bitvě se slavným Floydem Mayweatherem, obvinění popřel. Před soudní budovou pak hrozil přítomným novinářům pěstmi a počastoval je i zdviženým prostředníčkem. Jeho právní zástupce označil trest za příliš přísný, státní zástupce přitom pro obžalovaného požadoval dvacetiletý žalář.

Argentinský boxer s přezdívkou Tata v ringu vybojoval celkem 71 zápasů s bilancí 49 výher (z toho 15 K.O.), 16 porážek a šesti nerozhodných výsledků. Kariéru ukončil v roce 2014 a stal se trenérem. Zatčen byl v listopadu roce 2016, takže necelé tři roky z trestu už si odpykal ve vazbě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.