Hlavní obsah

Sportovní svět pláče. O život přišly hned dvě hvězdičky

Tragédie. Sportovní svět pláče. Přišel totiž hned o dva mladé talenty. A úplně zbytečně. Během tréninkového kempu na Krymu totiž známé ruské bojovnice, držitelky mistrovských titulů v různých disciplínách, utonuly ve vlnách rozbouřeného moře. Jedna z dívek sama skočila do divokých vln, parťačka se ji snažila zachránit, což se jí nepovedlo. Obě mladé ženy za troufalost zaplatily životem.

Foto: Sport.cz

Dvě mladé ruské bojovnice zemřely, k tragédii došlo na Krymu.

Článek

"Navzdory varování před koupáním během bouře došlo k tragické události, kdy se utoupily dvě ženy. Jedna z Moskvy a druhá z Murmansku," uvedl zástupce vedoucího odboru civilní ochrany městské správy Vladimir Bespalij..

K tragédii došlo v zátoce „Omega" u města Sevastopol. Vyšlo najevo, že první z dívek byla Elina Gismejeová, která je vicemistryní světa v kickboxu. Druhou pak Fatima Žagupová, ta byla mistryní Ruska, Evropy a světa v K1 a rovněž světovou šampionkou v kickboxu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Федерация кикбоксинга России выражает глубочайшие соболезнования родным и близким Элины Гисмеевой (вице-чемпионка мира по кикбоксингу) и Фатимы Жагуповой (чемпионка мира по кикбоксингу). Трагедия произошла вечером 4 августа, две спортсменки по завершению сборов (3 августа состоялась завершающая тренировка), решили провести свободное время на территории яхт-клуба перед вылетом домой. Девушки пошли купаться в штормовое море, сегодня утром их тела были найдены. Федерация кикбоксинга России выражает искренние соболезнования и оказывает помощь родным и близким погибших. #скорбим #помним

Příspěvek sdílený Федерация кикбоксинга России (@russian_kickboxing_federation),Srp 5, 2019 v 2:52 PDT

Podle vyšetřovatelů je možné, že do moře z mola skočila nejprve jen jedna z žen. Druhá se ji pak snažila pomoci. Leč nebyla úspěšná. Záchranářům komplikovala pátrání po ženách již zmíněná bouře. Obě ženy byly objeveny až ve chvíli, kdy se moře uklidnilo. „Nejprve našli Elinu a za půl hodiny Fatimu," cituje televizní kanál 360 další přítomnou bojovnici Annu Poskrebyševovou.

Reklama

Související témata: