Hlavní obsah

Velká show! Král těžké váhy poprvé padl, poznal T.K.O. a vítězný návrat gangstera

Praha

Neutuchající přestřelka veterána a neporaženého snajpra, vítězný návrat rebela po třech letech a jako vrchol T.K.O a výměna krále těžké váhy. Tři závěrečná MMA gala představení na večeru UFC v Anaheimu fanoušky nadchla. Nestárnoucí Yoel Romero prohrál na body s Paulem Henriquem Costou a lidi pískali, když slyšeli rozhodnutí. Nate Diaz ukázal, že nic ze svého stylu neztratil, Anthony Pettis si s ním nevěděl rady. A novým králem těžké váhy se stal Stipe Miocic, který v odvetě porazil Daniela Cormiera ve 4. kole, když duel ukončil rozhodčí. Američan se u pletiva neubránil a prohrál svůj první z šestnácti duelů v nejtěžší váhové kategorii. Na trůn se vrátil bývalý šampoin.

Foto: Profimedia.cz

Biva těžkých vah v UFC. Stipe Miocic (vlevo) zdolal Daniela Cormiera.

Článek

Hlavním zápasem UFC 241 byl souboj o titul v těžké váze mezi Danielem Cormierem a Stipe Miocicem. První souboj v červenci minulého roku vyhrál v prvním kole Cormier stylem T. K.O. Teď se role obrátily.

Cormier první kolo vyhrál, když prokázal svoji sílu a umění kontroly pozic na zemi. Další kola byla spíše boxerským bojem na férovku. Minimum kopů, strhů, ale boj z očí do očí, kde oba zkoušeli, čí hlava víc vydrží. Nakonec se ukázalo, že šťastný večer zažije Miocic, na konci čtvrtého kola několikrát přesně soka trefil a ten šel k zemi. Už se nezvedl a prožíval svoji první životní porážku v těžké váze. Vítěz si zatancoval v kleci a odešel s pásem šampiona, tak jak už Miocic několikrát v minulosti zažil.

"Ve třetím kole jsem viděl nějaké šance, ve čtvrtém kole jsem ho chytil pravou rukou... díky bohu, protože to bylo těžké. Jeho ruce padaly. Věděl jsem, že mu ublížím. Věděl jsem, že musím dál pracovat a pracovat," citoval Miocice server usatoday.com.

A poražený? Bude pokračovat ve čtyřiceti letech? "Nechci udělat rozhodnutí na základě emocí, ale tohle je těžká pilulka na spolknutí. Promluvím si se svou ženou a musíme se rozhodnout o tom, co chceme dělat," řekl smutný Cormier v kleci.

Uvolněný styl, který se stále tlačí do soupeře, nedá vydechnout a fyzička na špičkové úrovni. Tímto se před lety vyznačoval rebel z Kalifornie. Nate Diaz se vrátil na stejném levelu a Pettise ve všech kolech přejel. Zapomeňte na tři roky prázdnin, drzoun nic neztratil ze svého stylu. Po konci zápasu jemu rozhodčí zvedl ruku na znamení vítězství. Nebylo pochyb. Zlobivý kluk se vrátil.

"V téhlé hře už nejsou gangsteři," rýpnul si vítěz do ostatních zápasníků a poděkoval bouřícím fanouškům v hale. "Tohle je armáda Nicka Diaze."

Romero má dvaačtyřicet let, přesto má stále chuť bojovat s nejlepšími. Teď před ním stál Costa, který v kariéře MMA ještě neprohrál. Tohle byla bitva těch, kteří tráví hodiny v posilovně. Ani jeden z dvanácti soků si s Costou neporadil, všechny osmadvacetiletý Brazilec ukončil před limitem, devětkrát dokonce v prvním kole. Teď poznal jiný svět.

Prožil si tři kola a bitku, která lidi bavila. Také byla následně vyhlášena zápasem večera. Většina fanoušků měla v hale jasno, vyhrál Romero. Ne! Rozhodčí viděli výsledek obráceně a dočkali se pískotu, slavil Costa, a to třináctou výhru v řadě.

Reklama