Hlavní obsah

Jak vydělat přes 100 milionů za 12 minut?

Praha

Být hvězdou se vyplatí, a to doslova, protože při vyplácení na vás čeká nejtučnější šek. Jasným příkladem je stále neporažený zápasník MMA Chabib Nurmagomedov, který je hvězdou UFC. Za víkendový fight v Abú Dhabí s Dustinem Poirierem vyinkasoval 6 090 000 dolarů, což je 143 milionů korun.

Foto: Mahmoud Khaled, ČTK/AP

Chabib Nurmagomedov vyhrál v MMA už 28 zápasů, ani jednou neprohrál. I proto patří mezi top placené zápasníky na světě.

Článek

Ruský Orel se zdržel v kleci 12 minut a 6 sekund, což je při klasickém smýšlení o hodinové mzdě těžko představitelná výplata. Pokud bychom tuto mzdu ještě rozpočítali, dojdeme k částce, která přinesla úřadujícímu šampionovi v lehké váze 197 tisíc korun za sekundu.

Nurmagomedova neoficiální výplata 6 090 000 dolarů měla podle serveru thesportsdaily.com tři položky - 6 milionů základní částka, 40 tisíc motivační týdenní odměna a 50 tisíc za zápas večera. Přesto nemusí jít o konečnou cifru, záleží, jak má Rus postavenou smlouvu s UFC. Nikdo nepovolaný neví, kolik může vyinkasovat za PPV, tedy placený přenos, který si fanoušci mohli koupit, aby galavečer mohli sledovat.

Američan Poirier vyinkasoval za zápas 290 tisíc dolarů, což jedenadvacetkrát méně, než měl Nurmagomedov.

Celkem organizace UFC za poslední galavečer vyplatila šestadvacet zápasníků. Za milionovým Nurmagomedovam zůstala velká díra, druhý byl jeho soupeř. Nejmenší částka činila 13 500 dolarů, tu obdrželi Lerone Murphy a Fares Ziam.

Foto: Mahmoud Khaled, ČTK/AP

Chabib Nurmagomedov (vpravo) v titulovém zápase na galavečeru UFC 242 s Američanem Dustinem Poirierem

Reklama

Související témata: