Hlavní obsah

Nesmyslný risk! Mladík ho zaplatil v ringu životem

Tirana/Praha

Svět boxu se ponořil do smutku, příčinou je další tragické úmrtí v ringu! Bulharský boxer Boris Stančov zemřel při víkendovém zápasu v Albánii poté, co se v pátém kole duelu pérové váhy s domácím Arditem Muržou po úderu na hlavu v rohu zhroutil. Život 21letému borci nezachránily ani okamžitá pomoc záchranářů a snaha lékařů po převozu do nemocnice. Příčinou úmrtí bylo podle prvních informací srdeční selhání.

Foto: Sport.cz

Mladý bulharský boxer Boris Stančov zemřel při zápasu v Albánii.

Článek

Šokující na celém tragickém případu je ale skutečnost, že Stančov údajně boxoval pod falešnou identitou, s licencí svého bratrance a profesionálního boxera Isuse Veličkova! Sám neměl s profesionálním boxem velké zkušenosti, píše list The Mirror.

Proto došlo k faux pas, kdy šéf světové boxerské organizace WBC Mauricio Sulaiman kondoloval na oficiálním webu rodině k úmrtí Veličkova. Ten sám nejprve na sociálních sítích vyvedl boxerskou veřejnost z omylu a později přiznal, že Stančov boxoval na jeho licenci už od roku 2018, protože chtěl mít čistý záznam bez porážek.

"Boxuje na moji licenci od roku 2018. Říkal, že to není problém, že to trenér ví," citoval jednadvacetiletého Veličkova server sportal.bg. Spekuluje se, že vedle licence Stančov používal i lékařské záznamy svého bratrance, proto není známo, v jakém zdravotním stavu k zápasu nastoupil. WBC nyní důrazně žádá Bulharskou profesionální unii boxu o vysvětlení.

Nejnovější tragédie je dalším případem úmrtí v ringu v krátké době. V červenci zemřel na následky krvácení do mozku ruský reprezentant Maxim Dadašev, týž měsíc podlehl zraněním hlavy třiadvacetiletý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan.

Reklama