Hlavní obsah

A z legrace byl monokl. Teď chce český šampion další K.O.

Praha

Osvědčená trojice vyrazila na další japonskou misi. Zápasník MMA, šampion organizace Rizin Jiří Procházka, v úterý odletěl do Ósaky s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Martinem Karaivanovem. V sobotu brněnský bojovník změří síly s Fabiem Maldonadem. Oba jsou na fight kartě nejvýše, obstarají hlavní duel večera. "Myslím si, že akce budu muset v zápase vyprovokovat sám," řekl před odletem Procházka Sport.cz.

Foto: www.jiridenisaprochazka.cz

Jiří Procházka, zápasník MMA. Vyhraje další bitvu v Japonsku?

Článek

Se soupeřem máte téměř 80 % zápasů na ukončení K.O. Dopadne takto i váš vzájemný duel?

Věřím v to, taková je i moje idea zápasení. Nerad nechávám výsledek na body. Co jsem měl zápasy na body, tak se vlekly, výkon nebyl ideální, neukázal jsem v nich svůj potenciál naplno.

Měl jste specifickou přípravu na tento fight?

Řešili jsme speciální postupy útoku, co bude asi platit, s čím mám sám počítat. Vidím, že on se drží spíš v postoji, není tak aktivní, i tohle jsme probírali. Viděl jsem jeho zápasy, sledoval jsem, jak v nich pracuje. Třeba přijde s něčím jiným, ale vycházím z posledních zápasů.

Foto: Sport.cz

Silná trojka při odbavení. Jiří Procházka (vlevo) v úterý odletěl do Ósaky s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Martinem Karaivanovem (vpravo).

A co když se dostanete na zem?

Ani tam není nijak aktivní. I tady by to šlo.

Říkáte, že Maldonado vyčkává, takže půjde lépe zaměřit a vy vsadíte na pohyb, je to tak?

Takto půjde líp trefit. Myslím si, že akce budu muset v zápase vyprovokovat sám.

Tohle vám vyhovuje?

Jak kdy. Někdy na mě musí soupeř pořádně zatlačit. Nemusí jít o ránu, ale dostat mě pod tlak. Už chci ale předvést výkony, aniž by k tomuto docházelo.

Vaše váha je polotěžká, což je do 93 kilo, proč jste vzali zápas do 100 kilo?

V Rizinu mám smlouvu ještě na dva zápasy a v prosinci by měl být větší. Teď nechtěli, abych obhajoval titul, mají představu, že půjdu s větším jménem, případně o další jiný titul. Proto vymysleli zápas na říjen takto.

Co když prohrajete, bude problém?

Nic není problém, nepřemýšlím nad tím. Jdu pro vítězství, tečka.

Z Japonska se vracíte až v pondělí, proč zůstáváte déle?

V Japonsku probíhá mistrovství světa v ragby. Asi se podíváme po Ósace, kde budu zápasit. Jeden z místních partnerů nás pozval, takže utužení vztahů a relax.

Jak reálná je šance, že půjdete v prosinci s Ryanem Baderem o společný titul Rizinu a Bellatoru?

Věřím, že šance je. Nějaká jednání už proběhla mezi prezidenty organizací, ale nejednali konkrétně ohledně tohoto. My konkrétně dostávali zatím jen lehký informace, nic určitého.

Pokud půjdeme dál, co další smlouva, kam vás to táhne?

Za mě osobně bych chtěl vyzkoušet novou organizaci. V Rizinu jsem vyčerpal maximum, a to i potencionální soupeře, které mi mohli dávat. Je čas se posunout. Rád bych do UFC, Bellatoru.

Když pominu fyzickou přípravu, tak určité změny u vás proběhly ve stravě, ubíráte maso, proč?

Cítím, že někdy na maso nemám chuť. Na večeři si dám třeba kuskus se zeleninou a úžasný. Jen musí jít o pořádnou porci. Tohle sním a cítím se lehkej. Maso nahrazuju dýcháním, jestli to tak mohu říct. Přijímám energii sám ze sebe, ze vzduchu. Nevím, jak to nazvat, někdo tomu říká prána. Už pro mě není dogma si dát po tréninku maso, aby bylo tělo dobře živený. Tohle je teď můj vlastní pocit.

Jak dlouho tento postup praktikujete?

Půl roku určitě. Předtím to bylo spíš z hecu. Teď si třeba maso jeden den nedám. Jsem lehčí, pozornější, nejsem tak zatížený.

Foto: Facebook: Jirka Deniska Procházka

Před odletem tradiční pivko.

Vrátím se k létu, natáčel jste s Televizí Seznam seriál Blbej den. Co říkáte na díl s vámi?

Líbí se mi, u některých situací je vidět, že jsou nahraný, ale celkem pohoda. Byla to super zkušenost, docela jsem si natáčení užil.

Užil si ho s vámi i Ondřej Novotný?

No, nechtěně jsem ho trefil z přední. Nic vážného, jen ťuklý očko.

S monoklem...

Šli jsme vzájemně do sebe pohybem, asi jsem vystřelil o něco rychleji, určitě jsem měl ruku zastavit trochu dřív, ale stalo se. Byla legrace, všichni jsme to brali v pohodě, tedy doufám (smích).

Reklama

Související témata: