Hlavní obsah

Jeden ho zbil, druhý uškrtil, přesto je podle trenéra McGregor nejlepší na světě

Poslední zápas prohrál, za poslední tři roky měl v kleci jen dva duely, taková je vytíženost irského bouřliváka Conora McGregora v oktagonu. Přesto si o něm jeho trenér John Kavanagh myslí, že je nejlepším bojovníkem na světě. A to i po porážce od Chabiba Nurmagomedova, který jedenatřicetiletého Ira uškrtil v říjnu 2018.

Foto: Facebook: Conor McGregor

Conor McGregor, kdy se vrátí do klece?

Článek

McGregor před lety způsobil MMA revoluci světových rozměrů, stal se ikonou, která vystřelila tento bojový sport do nejvyšších pater zájmu. Je jedním ze sedmi bojovníků UFC, kteří drží mistrovské tituly ve dvou váhových kategoriích. Je podepsán pod kasovními trháky v historii MMA. K tomu si dal boxerský zápas s Floydem Mayweatherem. Počin, který měl odezvu a miliony dolarů se jen točily. Kam přijde, je středem pozornosti.

McGregor ztratil poslední bitvu s Nurmagomedovem, který ještě v kariéře nikdy neprohrál - 28 výher od roku 2008. Mayweather má zase 50 vítězství od roku 1996. V prvním případě Ir v kleci odklepal zápas, vzdal. V ringu byl převážně bit a v 10. kole rozhodčí duel v Las Vegas ukončil. Vysvobození z nakládačky ve velkých rukavicích.

„Nurmagomedov je velmi dominantní, to je fakt. Oba jsou neporažení, oba jsou velmi dominantní," citoval Kavanagha server businessinsider.com.

Jestli někdy dojde k odvetě v oktagonu mezi McGregorem a Nurmagomedovem, je ve hvězdách. Pokud bude chtít UFC moneyfight, není nic vyloučeno. Navíc. „Pouze jeden člověk na světě vyhrál s Nurmagomedovem jedno kolo, a to je Conor," připomněl McGregorův kouč malé vítězství. Tím bylo třetí kolo, poté přišlo čtvrté a porážka.

Ir se věnuje více vydělávání peněz mimo klec, přesto je stále v tréninku. Podle Kavanagha je stále fit, silný a ostrý.

„Jsem jeho trenér, miluju smíšená bojová umění a věřím, že on je pravděpodobně nejlepší na světě. Rád ho sleduji, jak soutěží. V tom, co dělá, je vždy něco nového. V této oblasti je učenlivý. Jeho technika je fantastická. Načasování. Všechno, co dělá, je skvělé. Miluji ho trénovat," vyznal se dvaačtyřicetiletý Kavanagh.

Pošle ještě někdy svého bojovníka ukázat své kvality, nebo zůstane jen u slov...

Reklama

Související témata: