Hlavní obsah

Americký boxer čtyři dny po těžkém K.O. zemřel

Chicago/Praha

Z kritické situace se nedostal. Americký boxer Patrick Day po čtyřech dnech v kómatu zemřel. Po víkendovém duelu v Chicagu s Charlesem Conwellem skončil v bezvědomí, když po jednom z úderu skončil na zemi. Poté byl převezen do nemocnice, kde svůj boj o život prohrál. Podle CNN podlehl traumatickému zranění mozku.

Foto: Sport.cz

Mladý boxer Patrick Day zemřel v 27 letech na následky poranění hlavy z duelu s Charlesem Conwellem.

Článek

„Byl obklopen svou rodinou, blízkými přáteli a členy svého boxerského týmu, včetně mentora, přítele a trenéra Joea Higginse. Jménem rodiny Patricka, týmu a těch, kteří jsou mu nejblíže, jsme vděční za modlitby, projevy podpory a projev lásky k Patovi," nechal se slyšet promotér Lou DiBelly.

Hned po zápase vyjádřil obavy o zdraví sedmadvacetiletého boxera jeho poslední soupeř z ringu. „Mám o něj starost, také o jeho tým. Doufám, že je v pořádku. Vím, že je skvělý člověk." Po čtyřech dnech nevěřil, že došlo na nejhorší. „Jediné, co jsem chtěl udělat, bylo vyhrát. Kdybych mohl vzít všechno zpět, udělal bych to," napsal Conwell na Twitter.

Day byl po posledním úderu odnesen na nosítkách, kde byl okamžitě v péčí lékařů. Nakonec byl převezen do nemocnice Northwestern Memorial Hospital.

„Rozhodl se boxovat, přestože věděl, jaké riziko hrozí každému bojovníkovi, pokud vstoupí do boxerského ringu. Pat dělal to, co měl rád. Byl to způsob, jak inspirovat lidi," uvedl také Dibelly.

V poslední době nejde o ojedinělou smrt z ringu. Na konci září zemřel bulharský boxer Boris Stančov při zápasu v Albánii poté, co se v pátém kole duelu pérové váhy s domácím Arditem Muržou po úderu na hlavu v rohu zhroutil. V červenci zemřel na následky krvácení do mozku ruský reprezentant Maxim Dadašev, ve stejném měsící podlehl zraněním hlavy také třiadvacetiletý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan.

Reklama