Hlavní obsah

Vémola vyrazil na Slavii a chválil. Možná jsem tu mohl chytat, usmál se před Barcelonou

V kleci mlátí lidi a patří mezi nejznámější československé zápasníky MMA scény. Karlos Vémola sleduje ale také fotbal. Naposledy si nenechal ujít zápas Ligy mistrů na Slavii, která hrála s gigantem z Barcelony. „Když jsem jako malej dělal zápas, otec chtěl, abych se kondičně zdokonaloval fotbalem. Už tenkrát jsem byl sólovej hráč, takže jsem chytal. Kdyby mně to šlo, tak jsem u toho zůstal, bohužel, mohl jsem tady možná chytat,“ rozpovídal se Terminátor ve studiu O2 TV.

Karlos Vémola na utkání Slavia - Barcelona. Co říká o sešívaných fanoušcích?Video: O2 TV Sport

 
Článek

Slavia sehrála s Barcelonou zápas desetiletí, který nakonec prohrála 1:2. Vémola má před sebou „zápas století." Ve vyprodané O2 areně ho čeká 9. listopadu střet se slovenskou ikonou Attilou Véghem.

Čtyřiatřicetiletý český zápasník tráví hodně času v Anglii, kde trénuje v Londýně. Když hrála Slavia v dubnu na Chelsea, nenechal si tento zápas ujít a pro fanoušky sešívaných měl jen slova chvály.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

„To, co tam slávističtí fanoušci předvedli, bylo úžasný. Dovolím si tvrdit, že Slavia má jedny z nejlepších fanoušků v Čechách. Angličané fandí také strašně moc, ale nechápali, co se tam dělo. Slávisté tam zůstali půl hodinu po zápase a tleskali, děkovali hráčům a byli slyšet víc než fanoušci Chelsea," vzpomínal Vémola na bitvu na Stamford Bridge kde padlo sedm gólů a domácí vyhráli 4:3.

MMA je jeden z nejtvrdších sportů. Fotbal má odlišné renomé. „Ve fotbale je hodně slečinek, hodně nahraných faulů, ale je to strategie, chtějí penaltu. Ale je tam i hodně tvrďáků, třeba Petr Čech" připomněl Vémola českého brankáře, který chytal roky ve speciálně vyrobené helmě.

Do vzduchu a prásk. Karlos Terminátor Vémola vyřídil FrankensteinaVideo: Sport.cz, O2 TV Sport

Slávisté si ve středu užili bouřlivé atmosféry, na stadion přišlo 19 170 fanoušků. Na MMA galavečeru v O2 areně bude podobná návštěva. Největší česká hala bude naplněna po strop. Co potom, kde postavit klec, aby přišlo ještě více lidí?

„Jednou bych chtěl udělat zápas pod otevřeným nebem na fotbalovým stadionu. To je jeden z mých snů. Když se dívám na stadion v Edenu, tak ten se mi hrozně líbí," dodal Vémola.

Reklama