Hlavní obsah

Václav Sivák se stal mistrem světa v kickboxu!

Sarajevo/Praha

Bojovník Václav Sivák získal zlatou medaili na mistrovství světa v kickboxu v Sarajevu. Ostravský rodák v pátečním finále K-1 porazil kazachstánského protivníka Tlemissova a stal se historicky prvním mistrem světa v kickboxu z České republiky.

Foto: Sport.cz

Václav Sivák se stal mistrem světa v kickboxu

Článek

Václav Sivák se stal mistrem světa WAKO v disciplíně K-1, když opanoval finálovou bitvu váhové kategorie do 63,5 kg proti kazachstánskému zápasníkovi Tlemissovovi.

„Přepište dějiny, 25. 10. 2019 je datum do zápisu českého kickboxu. Historicky prvním z kategorie mužů se stává mistrem světa WAKO v disciplíně K-1 Václav Sivák. Obrovská gratulace a poděkování za tento neuvěřitelný výsledek a výkon," píše se na facebookové stránce Czech Kickboxing Team.

Sivák je jedním z nejúspěšnějších kickboxerů současnosti. Je juniorským mistrem Evropy i mistrem České republiky. Nově se může pyšnit i titulem mistra světa.

„Vyrůstal ve vyloučené lokalitě a nechybělo moc, aby skončil na šikmé dráze. Jeho otec ho ale přivedl ke sportu, který ho zachránil z ulice a v kterém našel svoji cestu," poodhaluje pozadí Sivákovi sportovní dráhy server Romea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články