Hlavní obsah

Vémola zažil šok! Slovenský hrdina ho složil. Pravý hák a K.O. bylo na světě

lik, jabSport.cz
Aktualizováno

Brány pekla se otevřely. Vyprodaná O2 arena viděla galavečer MMA, který přinesl velká a rychlá překvapení. To hlavní přišlo na samotném konci. Attila Végh sestřelil pravým hákem Karlose Vémolu v prvním kole. Bitvu o pás šampiona těžké váhy vyhrál Michal Martínek, Viktor Pešta odešel po pravém háku se zlomenou sanicí. Gábor Boráros vydržel jen 50 sekund, Kaik Brito mu kolenem rozsekl obočí. Téměř 20 tisíc fanoušků bojových sportů vidělo 11 zápasů, 9 jich skončilo v prvním kole. Historicky největší návštěva na MMA v Česku zažila večer plný překvapení.

Karlos Terminátor Vémola padl. Dostal KO od Attily VéghaVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyři roky neprohrál, série, která trvala jedenáct zápasů - 9. listopad vše změnil, Vémola padl, ten, který říkal, že OKTAGON MMA je jeho domov, ho právě ztratil. Téměř dvacet tisíc fanoušků vidělo velkou oslavu slovenské legendy.

"Celé čtyři měsíce jsem makal jako blázen, jen abych porazil Karlose. Stranou jsem dal emoce, že bych někde vyskakoval. Také jsem dal bokem sociální sítě, řešil jsem jen reklamy, abych měl z čeho žít. Měl jsem mentálního kouče, který mi brutálně pomohl. Strava, vše bylo brutálně nastavené," popsal Végh svoji přípravu.

Pohled, který mnohým vyrazil dech. UFC už se mi nepovede, přiznal smutný Karlos VémolaVideo: Sport.cz

Vémola původně po galavečeru nepřišel na tiskovou konferenci, na konci se přesto ukázal a vysloužil si potlesk. "Velká gratulace československému šampionovi. Všechny sny se mi rozplynuly, byl jsem kousek od UFC, teď nevím, co se mnou bude. Měl jsem si jít v zápase po svým. Možná jsem nerespektoval jeho údery, nemyslel jsem si, že budou tak tvrdý. Říkal jsem si, že když mě párkrát trefí, hodím ho potom. Nevím, ten fight nemůžu střízlivě okomentovat, aniž bych se na něj podíval," řekl Terminátor, který odpovídal s kapucí na hlavě.

Slovenská hvězda Gábor Boráros a brazilský bojovník Kaik Brito, to bylo obsazení třetího zápasu na hlavní kartě. Večer ukončení v prvním kole se opět přihlásil o slovo. Boráros při pokusu o stržení soupeře k zemi dostal kolenem, které mu rozseklo čelo, to po pár sekundách znamenalo konec. Po 50 sekundách tuhle zahraniční bitvu ukončil rozhodčí.

Michal Martínek a Viktor Pešta, bitva těžkých vah o mistrovský pás organizace OKTAGON MMA. Jediný duel večera na pět kol po pěti minutách. Martínek jako obhájce, Pešta jako vyzyvatel. Večer rychlých show pokračoval i tady. Ve třetí minutě Pešta vzdal z důvodu zlomené čelisti a připsal si první porážku od českého zápasníka. Titul obhájil a 108 kilovým králem zůstává Martínek.

"Cítil jsem to od první rány, když jsem ho udeřil zadním úderem. Viděl jsem respekt v jeho očích, když jsme stáli proti sobě před zápasem. Včera byl ještě sebejistej. Přistálo mi to tam, kdyby mě hodil, mohlo to být možná jiný. Zápas mi sednul, to je super. Po neúspěchu jsem makal a karma mi to vrátila. Bylo to takové z mrtvých vstání," řekl k obhajobě Martínek.

Zmrtvýchvstání Michala Martínka. V titulovém zápase v těžké váze zlomil čelist Viktoru Peštovi.Video: Sport.cz

Pavel Salčák vs. Simon Michálek. Otevírací zápas nedošel ani do konce prvního kola. Pět sekund před koncem ho rozhodčí ukončil, když Salčák, který propaguje vegan fightery, utloukl soupeře a pro jeho dominanci byl otvírák celého galavečeru ukončen.

Jediný ženský zápas na kartě patřil Barboře Cypriánové, která vzala duel na poslední chvíli. Proti ní se postavila z Projektu Y Lucia Krajčovičová. Kdo čekal dlouhou válku, dočkal se jednoho dlouhého útoku, který skončil v prvním kole. Krajčovičová zvítězila rozdílem třídy.

Série ukončení v zahajovacích kolech pokračovala i ve třetím představení ve vyprodané O2 areně. Vojto Barborík Sashu Bělova hodil a poté si ho postupně a systematicky připravoval. Tloukl, povolil, upevnil si pozici a ve finále škrtil a uškrtil.

Naskočené koleno utnulo šance a rozseklo obočí. Gábor Boráros skončil hned v prvním koleVideo: Sport.cz

Jakub Běle v předchozím duelu na Štvanici porazil Miroslava Brože, teď se proti němu postavil David Hošek, Inkvizitorův parťák z gymu. Bývalý boxer chtěl výhru, která byla branná z části jako odveta. A ta se povedla. Oba si užili chvíle, kdy dominovali, tu závěrečnou a rozhodující si vzal Hošek, který v poslední minutě úvodního kola rozhodl. Běleho natlačil na klec a tam spustil nekompromisní ground and pound.

Jakub Bahník a proti němu Mateusz Legierski. Dva střelci v kleci, kteří ukázali, že jsou rychlí a nebojí se rány. Konečnou přestřelku neustál Bahník, soupeř ho v postoji trefil přesně na bradu, trefil vypínač a on se sesul na podlahu, čisté K.O. Konec opět v prvním kole, tentokrát ve třetí minutě.

Nečekane rozhodnutí večera. Miloš Meloun Petrášek myslel, že vyhrál, rozhodčí řekli ne.Video: Sport.cz

Miloš Petrášek vs. Joachim Christensen. Závěrečný duel první karty. Český zápasník své minulé dva zápasy prohrál, nestačil na Jeremyho Kimballa, teď si měl spravit chuť na dalším veteránovi UFC. Z Dánska do Prahy přiletěl jedenačtyřicetiletý zápasník, který poslední čtyři klání prohrál. Páté už ne, což diváky v hale překvapilo. Bodoví rozhodčí přisoudili výhru muži ze severu Evropy.

"Rozhodnutí rozhodčích nechci úplně hodnotit. Když jsem byl v kleci, hodně mě výsledek zklamal. I soupeř říkal, že si myslel, že prohrál. Možná to je jen můj pocit, ale hodně mě to mrzí," přiznal Petrášek.

Uf!, 69 sekund a K.O. bylo na světě. Vítězná premiéra Jakuba Štáfka v MMA.Video: Sport.cz

Hlavní kartu odstartoval zápas Projektu X. Petr Benko na jedné straně a na druhé Jakub Štáfek. Slovenský podnikatel, který shodil od svých začátků v MMA přes padesát kilo a proti němu český herec, scénárista a režisér. A ten si tento zápas odehrál a zrežíroval na výbornou. Po 69 sekundách poslal Slováka kombinací pravé a levé ruky k zemi a hala aplaudovala, dočkala se drtivého K.O.

"Chtěl jsem, aby to bylo rychlý, ale takhle jsem to tedy nečekal. Atmosféra byla super, jsem nadšenej. V MMA určitě dál pasivně budu, kdy bude další zápas, nevím. Zápas byl těžký, jestli jsem někdy říkal, že jsem si sáhnul na dno, tak jsem kecal, teď jsem si sáhnul. Nyní mě čeká ale volno, jedeme s kamarádem do Afriky. Rwanda, Uganda, Kongo, Tanzanie," prozradil Štáfek nejbližší plány.

Robert Bryczek a Leandro Silva předvedli celých patnáct minut, od druhého kola šlo o výživné představení, kde Silva na konci prostřední pětiminutovky zatlačil soupeře na pletivo a předvedl ruční střelnici, Polák Bryczek ale tuhle nekončící kanonádu ustál. Vydržel i třetí kolo, ale vítězství na body bylo jasné, slavil Brazilec.

Reklama

Související témata: