Hlavní obsah

Nejlepší MMA zápas historie? Válku předvedly ženy!

Zápas skončil, ale v hlavách fanoušků jel dál, nemohli ho vypnout. Většina jen nevěřícně zírala, co právě viděli. Nejlepší MMA bitvy předvádí chlapi, je přesvědčena většina příznivců bojových sportů, jenže o víkendu se v Las Vegas postavila čínská šampionka Čang Wej-li s Joannou Jedrzejczykovou z Polska do oktagonu a nabídly na galavečeru UFC přestřelku, která vybočuje i z klasiky této organizace. Tohle byl boj o život, který neměl hluché místo. Tady se psala historie tohoto sportu, TOP 10 v desítce všech bitev MMA? Může být.

Foto: Profimedia.cz

Čínská šampionka Čang Wej-li s Joannou Jedrzejczykovou z Polska předvedly zápas, který se zapsal do historie MMA.

Článek

„Joanna se soupeřkou předvedly jeden z nejúžasnějších zápasů v historii UFC, a to nejen v ženské divizi. Neskutečná štípaná na pět kol. Obě holky prokázaly neskutečnou odolnost a srdce. Čang Wej-li hodně těžila z kontrů, kdy skvěle přebírala delší Polku, a přišlo mi, že byla přesnější a tvrdší. To rozhodně ale neznamená, že Joanna zůstala pozadu. Holky si vůbec nic nedarovaly," byl unesen z duelu trenér Daniel Barták.

Číňanka poprvé obhajovala mistrovský pás pod americkou organizací. Nakonec se ukázalo, že ho nejen udržela, ale také předvedla výkon, který předčil očekávání. Obě zápasnice umí pustit energii, jenže tohle byl jiný level.

„Válka mezi Joannou Jedrzejczykovou a Čang Wej-li, čínskou mašinou," poslal do světa zprávu elitní bojovník těžké váhy Francis Ngannou. A reagovali další lidé ze světa sportu. „Vyplaťte jim bláznivý bonus," přidal komentář Chris Weidman. „Páni, tohle byl největší ženský MMA zápas všech dob," měl hned jasno Sodiq Yusuff. „Tohle může být nejlepší bitva, jakou jsem kdy viděl!" nechal se strhnout TJ Watt. „Tenhle fight byl šílený. Panebože, to čelo Joanny," nemohla uvěřit Tatiana Suarezová. Pár krátkých pohledů, které jsou vypovídající. Las Vegas zažilo nevšední duel MMA, který daly světu ženy.

Hlasy po zápase
Joanna Jedrzejczyková
„Cítila jsem se více a více oteklá, od třetího kola mě otok trápil, ale všechno je dobrý. Gratuluji šampionce, jsem velmi ráda, že jsme předvedly skvělý zápas. Obě jsme ukázaly pekelný představení. Jsem hrdá na sebe i svůj tým."
Čang Wej-li
"Věřila jsem, že vyhraji. Ukázaly jsme skvělý výkon. Všichni jsme tu skvělí bojovníci."

Číňanka vyhrála jedenadvacátý duel v kleci v řadě, od roku 2014 neprohrála. Obě po turnaji získaly také speciální bonus za nejlepší fight večera, každá obdržela bonus 50 tisíc dolarů.

„Polka mě zaujala změnou střehu ve třetím kole. Číňanka s tím měla problém a Joanna trefovala. Byla to velmi vyrovnaná bitva a já se těším na pokračování. Odveta je nabíledni. Tenhle zápas ukázal krásu ženského MMA," dodal Barták.

Reklama

Související témata: