Hlavní obsah

Bojovník se srdcem. Zápasník MMA pomáhá první linii

Praha

Hvězda z oktagonu nerozdává jen rány. Zápasník UFC Dustin Poirier a jeho charitativní organizace The Good Fight se stará o zdravotníky v první linii, kteří bojují v jeho rodném městě Lafavette. Nepřítelem dnešních dní je samozřejmě koronavirus. „Jsem bojovník, to je to, co dělám. Chci používat svou platformu k boji, aby pomohla co nejvíce lidem,“ je heslo jedenatřicetiletého Američana.

Foto: Instagram: thegoodfightfoundation

Zápasník UFC Dustin Poirier a jeho charita The Good Fight se stará o zdravotníky v první linii.

Článek

Poirier oznámil na sociálních sítích spolupráci s Deanos Pizza a společně připraví tisíc jídel pro zdravotnický personál během Velikonoc.

„Nadace Good Fight se spojí s Deanos Pizza a daruje tisíc jídel nemocničnímu personálu v první linii v boji proti nemoci COVID-19 během velikonoční neděle a následujícího týdne. Přeji všem veselé Velikonoce," stojí v prohlášení.

Poirier naposledy bojoval v minulém roce, když nastoupil v titulovém duelu proti Chabibu Nurmagomedovovi, duel prohrál ve třetím kole.

Teď ale zkušený bojovník bojuje na jiné frontě. "V Lafayette jsou tři hlavní nemocnice. Chceme dát jídlo každému zaměstnanci, lékaři, zdravotní sestře," nechal se slyšet zkušený zápasník.

Nejde o první pomoc tohoto Američana. Nadaci Good Fight využil jako platformu k dosažení nejrůznějších bohulibých cílů. Poirier vydražil své zápasnické propriety, aby pomohl vybudovat vodní stěny pro sirotčinec v Ugandě, postavil také hřiště pro děti se zvláštními potřebami v jeho komunitě.

Reklama

Související témata: