Hlavní obsah

Žádné peníze od vlády. Kanadská jednička vyměnila ring za nemocnici

Praha

Sportovní kariéra jde stranou, boxerka Kim Clavelová našla většího soupeře. Vrátila se k práci jako zdravotní sestra. Důvod je jasný - koronavirus. Devětadvacetiletá žena pracuje v rodné zemi. „Psychicky to je složité, staří lidé se cítí sami, jsou smutní. Někteří nechápou situaci a nechtějí být ve svých pokojích, je to opravdu těžké,“ řekla Kanaďanka v rozhovoru pro Montreal Gazette.

Foto: Facebook: Kim Clavel

Sportovní kariéra jde stranou, boxerka Kim Clavelová pracuje jako zdravotní sestra.

Článek

Clavelová má v profesionálním ringu za sebou jedenáct zápasů, ani jednou neprohrála, v Kanadě je nejlepší v lehké váze. Teď ale nestojí v ringu, nemá proti sobě soupeřku. Její protivník je neviditelný, o to více nebezpečný.

„Jsem zdravotní sestra a psycholog současně. Nebojím se. Vím, že je zde riziko, vím to, ale nebojím se. Chci lidem pomáhat natolik, že jsem na sebe zapomněla. Dodržuji pravidla a chráním se," říká sportovkyně, která, když chce uvolnit napětí z nové práce, sedne si do auta a poslouchá hudbu.

Kanaďanka měla možnost volby. Zůstat doma, čekat a pobírat peníze od vlády. Nebo na několik týdnů změnit život a jít pomáhat. „Měla jsem na výběr. Mohla jsem zůstat doma, ale cítím, že můžu něco změnit," vysvětlila boxerka svoji volbu.

Clavelová boxovala do roku 2017 jako amatérka, v jedenadvaceti duelech jen pětkrát prohrála. Poté se dala na dráhu profesionálky a ještě neprohrála. Naposledy měla zápas v prosinci minulého roku. Podle žebříčku boxrec.com jí nyní patří desáté místo na světě v lehké váze.

Reklama

Související témata:
Zdravotní sestry