Hlavní obsah

Trilogie těžkých vah dostala razítko. Jaký odstín dostane západ slunce?

Praha

A v těžké váze bude veselo, adrenalin vyletí do vyšších pater. Šampion UFC a jednička v žebříčku se postaví proti sobě. Už dvakrát se v kleci potkali a mají to 1:1. Dvojitá nálož a motivace. Dvojnásobný bývalý majitel mistrovského pásu Daniel Cormier a současný šampion Stipe Miočič. Bitva se uskuteční 15. srpna na galavečeru UFC 252.

Foto: Facebook: Stipe Miočič

Stipe Miočič, král těžké váhy v UFC.

Článek

Předchozí dva zápasy skončily před limitem, K.O. Za pár týdnů dojde k dovršení sledované trilogie. „Dva knockouty, dva skvělé zápasy, nemůžu se dočkat, až s ním budu zase bojovat. Nyní je čas makat tak tvrdě, jak jsem, kdy trénoval," nechal se slyšet jedenačtyřicetiletý Cormier, který v kleci 22 duelů vyhrál a jen dvakrát odcházel poražený.

O čtyři roky mladší Miočič před rokem porazil právě Cormiera. Rok předtím s tímto soupeřem prohrál. A teď se s ním potká opět. Tři souboje v řadě a pokaždé totožný sok, legenda, ikona. Takové menu se nepředkládá často. Jisté je, že se ho nepřejíte. „Nastal čas. Kdo je připraven?" zeptal se fanoušků šampion.

Před pár týdny se tento zápas v médiích probíral. Miočič se mu nebránil, jenže jako hasič měl v době koronaviru v USA jiné starosti, k tomu gymy byly zavřené. Spekulovalo se i o odebrání pásu. Nakonec došlo na ideální variantu, rozhodne se v oktagonu, kam vstoupí dva nejlepší podle žebříčku UFC. Tihle dva za posledních pět let prohráli dohromady jen dvakrát. A to spolu. V srpnu dojde na třetí díl, na ten, kde se proti sobě postaví 225 kilo živé hmoty.

„On vyhrál jeden zápas, já vyhrál jeden, tohle by bylo pro mě skvělé," netajil se Cormier před měsícem. Pokud by nevyšel Miočič, byla tu náhrada, muž číslo dvě v žebříčku UFC. A tím je Francis Ngannou. Tenhle ranař své poslední čtyři výhry ukončil velmi rychle - 0:45, 0:26, 1:11 a 0:20 sekund. Takto dlouho jeho soupeři živili naději na výhru.

„Nechci být knokoutován. To se stane, pokud s ním budu stát. Pravděpodobně bych s ním celou dobu zápasil na zemi, dokud bych ho neukončil," naznačil plán Cormier.

Ngannou to nakonec není, je tu Miočič. Opět. „Po tomhle zápase už nebudu znovu bojovat. Jdu do zápasu před západem slunce," okomentoval Američan svůj poslední duel kariéry.

Miočič se stal šampiónem v květnu 2016, kdy knockoutoval Fabricia Werduma. Následně svůj pás třikrát obhájil, když si poradil s Alistairem Overeemem, Juniorem dos Santosem, nestačil na něj ani Francis Ngannou. Pak ho ale porazil Cormier, za rok si pás vzal Miočič zpět a teď přichází završení trilogie, kde se může stát vše. A to fanoušky baví.

Reklama

Související témata: