Hlavní obsah

Čeká mě zkouška toho nejlepšího, s čím se mohu potkat, cítí oheň Procházka

Má svoji představu a té se drží, prostě věří, že tohle je cesta, která je správná a vítězná. Jiří Procházka se před premiérou v UFC nehroutí, naopak při odletu působil uvolněně, rozdával rozhovory, tradičně u toho gestikuloval. Slova, za kterými se skrývá jediné, těší se na boj, který ho tolik naplňuje. Ten nejbližší ho čeká 11. července v Abú Zabí, zde šampion japonské organizace Rizin FF podstoupí duel, vystoupá opět o krok výše. Ten mu bude chtít znepříjemnit Volkan Oezdemir. „Cítím se dobře, připravený, teď už se jen přizpůsobit místním podmínkám, teplu, to je můj úkol na prvních pár dní. Budu si muset zvyknout třeba na vlhkost,“ nastínil sedmadvacetiletý zápasník své plány.

Foto: Profimedia/archiv: Jiří Procházka

Volkan Oezdemir (vlevo) a Jiří Procházka. Kdo vyhraje vzájemný duel na galavečeru UFC 251?

Článek

Co ještě plánujete v tréninku?

Všechno do rychlosti, lehkosti, jak se chci hýbat a působit v zápase. Trénovat, jako by šlo o zápas.

Upravil jste přípravu před tímto duelem?

Nijak výrazně, trávili jsme přípravu v Česku, ale o to víc jsme tomu dali ze strany zkoumání soupeře a strategie boje. Snažil jsem se chodit do tréninků odpočatý, abych do nich mohl chodit naplno, ale nebylo tomu tak. Zase jsem se odvařil. Ale díky trenérovi Jaroslavu Hovězákovi, který byl na většině tréninků se mnou, přes tyhle těžký momenty, kdy jsme tělo ždímali, abychom ho dobře zničili, ale aby zase nebylo v prdeli.

Směr UFC. Jiří Denisa Procházka s předstihem odletěl k premiérovému zápasu v nejprestižnější organizaciVideo: Sport.cz

Jak byste vystihl soupeře?

Pohyblivá těžká, polotěžká váha. Stále se snaží dbát na důraz, to je od něj největší hrozba v kombinacích a výpadech. Co na něj chystáme, nebudu prozrazovat, případně s jakou jeho medicínou počítáme.

Čekáte krátký, dlouhý zápas?

Já to budu táhnout do konce a ten si vezmu.

Je pro vás premiéra v UFC životním krokem?

Každý můj zápas je důležitý životní krok. I když si to nepřipouštím, je to velký krok a splněný sen, ale to až po zápase. Před prvním zápasem nebudu nic hodnotit.

Cítíte tlak?

Cítím nějaký tlak, ale mám to na párku a chci to mít na párku. Tlak si člověk vytváří sám, chci to proplout a dělat si své věci a docílit svého cíle. Soupeř je skvělý, má více zkušeností s topovými zápasníky v UFC, to se mu nedá odepřít, udělal výkony. On udělal výsledky, on má tento obraz, mě teď čeká pranýř toho nejlepšího, s čím se mohu potkat. To je přede mnou, jdu udělat svoji práci, tu nejlepší, tečka.

Zápas proběhne v noci místního času, který je nejvýhodnější pro televizní sledovanost v zámoří, máte s tím problém?

Přizpůsobíme se, je mi to úplně jedno. Dokážu trénovat v pět odpoledne, ve tři ráno, ve dvanáct, o půlnoci. Kdykoliv. Tyhle situace jsem už zažil, vím, jak se k tomu postavit. Vím, jak se postavit ke svému tělu, abych ho dokázal nakopnout a energii ze sebe vypudit. Teď to jen ukázat.

Jak dopadne premiéra Jiřího Procházky v UFC?
Český bojovník zvítězí
86,9 %
Výhru bude slavit Volkan Oezdemir
13,1 %
Celkem hlasovalo 11355 čtenářů.

Reklama

Související témata: