Hlavní obsah

Pár sekund a bylo hotovo. Američan má rekord, nejvíce KO mezi těžkými váhami v UFC

Praha

Po prvním kole dostal od trenéra upozornění, že takhle tedy ne. Derrick Lewis poslechl a po 21 sekundách slavil výhru na víkendovém galavečeru UFC v Las Vegas, když složil ruskou legendu Alexeje Olejnika. Američan se touto výhrou stal králem knockoutů v těžké váze v této prestižní americké organizaci. Má jich jedenáct z dvaceti zápasů v UFC.

Foto: Profimedia.cz

Bojovník Derrick Lewis v akci. Alexej Olejnik na něj o víkendu nestačil.

Článek

Pětatřicetiletý Američan zaslal soupeřem další vážné připomenutí, že on je v oktagonu hrozbou. „The Black Beast" získal třetí po sobě jdoucí vítězství a svůj první knockout za téměř dva roky. Možná důležitější je skutečnost, že Lewis dokázal zlepšit fyzičku. Ta může být někdy v této váze rozhodující.

V prvním kole se oba soupeři měřili především na zemi. A zde měl Olejnik navrch, což je vždycky nebezpečné. Třiačtyřicetiletý Rus vyhrál v MMA 59 zápasů, z toho 46 výher bylo na submisi. O podobné ukončení se snažil i v první pětiminutovce, ale Lewis se ubránil. I když se zapotil.

Američan ve druhém kole zvolil odlišnou strategii, přidal na agresivitě. Naskočené koleno, pravý hák, Olejnik tuto kombinaci neustál a šel na podlahu, tam ho Lewis ukončil a připsal si 11 K.O. (T.K.O.) v UFC z dvaceti bitev, které zde odehrál.

"Je dobré mít rekord, zvláště když vím, že ještě nejsem tam, kde mohu být," řekl Američan v pozápasovém rozhovoru. Až shodí pár kilo, věří, že bude ještě lepší. „Už nebudu bojovat, dokud neshodím na 110 až 113 kilo. Musím shodit 7 až 9 kilo," dodal Lewis, který by rád stihl ještě jednu bitvu do konce roku.

Velký zápis si chtěl také připsat Olejnik, ve třiačtyřiceti letech bojoval o svoji šedesátou výhru v MMA, nedočkal se jí, přesto opět ukázal, že i v tomto věku může soupeřit s absolutní světovou špičkou. Pokud by vyhrál, dostal by se do elitní desítky zápasníků, kteří dosáhli na šedesát a více výher v oktagonu. Snad příště.

O nadcházejícím víkendu UFC zažije ještě větší zápas v těžké váze, je tu trilogie o pás šampiona. Dvojnásobný bývalý majitel mistrovského pásu Daniel Cormier a současný šampion Stipe Miočič.

Bitva se uskuteční 15. srpna na galavečeru UFC 252. „On vyhrál jeden zápas, já vyhrál jeden, tohle by bylo pro mě skvělé," reagoval Cormier, když se domlouval tento zápas. Stalo se. Kdo bude o víkendu slavit?

Reklama

Související témata: