Hlavní obsah

Boxerský pád. Holyfield nevydržel ani dvě minuty

Hollywood/Praha

Jestli to má zapotřebí… Několikanásobný profesionální mistr světa v nejtěžší váze Evander Holyfield vstoupil v 58 letech opět do ringu. Jeho comeback ale neměl dlouhého trvání. Porážka přišla už po 109 vteřinách, kdy sudí usoudil, že někdejší šampion dostává až příliš velkou nakládačku, a souboj předčasně ukončil.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Návrat bývalého mistra světa v těžké váze Evandera Holyfielda do boxerského ringu po více než deseti letech neměl dlouhého trvání.

Článek

Původně měl mít Holyfieldův návrat mezi šestnáct provazů mnohem větší lesk. Se 44letým bojovníkem z UFC Vitorem Belfortem měl ale boxovat někdejší mistr světa střední váhy Oscar De La Hoya, který však skončil v nemocnici s těžkým průběhem covidu.

Holyfield nedostal svolení nastoupit v L. A. a jeho souboj se tak stěhoval na Floridu do Miami.

A od první chvíle se v něm Holyfield ocitnul v nesnázích. Ještě před koncem úvodního dvouminutového kola prohrál technickým k.o.

„Ten kluk je silný, ale já nebyl zraněný," bránil se Holyfield. „Žádný úder mě nijak nerozhodil," tvrdil, i když se po jednom z nich svalil na zem. „Jenom jsem ztratil rovnováhu, ale žádná rána mě nedostala..."

Holyfield se poprvé představil v profiringu už v roce 1984, poté co získal bronz na olympiádě v Los Angeles. Během svých nejlepších let absolvoval mnoho klasických soubojů včetně památných bitev s Riddickem Bowem, Lennoxem Lewisem a Mikem Tysonem, který Holyfieldovi v červnu 1997 v Las Vegas uhryznul kus ucha... Poslední zápas pak odboxoval v květnu 2011, když předtím už měl za sebou i vyšetřování kvůli užívání steroidů.

Víkendová fraška z Miami ale není hodná jména někdejšího velkého boxera, což pro diváky u placeného přenosu uvedl také bývalý prezident USA Donald Trump, jenž duel se svým synem komentoval. „Takhle jsem Holyfielda ještě neviděl. Tohle nebyl ten bojovník, jakého jsme znali," prohlásil Trump.

V mnohem lepší kondici se loni ukázal pětapadesátiletý Tyson v exhibici s Royem Jonesem. Jeho háky byly dobře cílené a soupeřem viditelně otřásly. Jak by řekli hrdinové filmu Pařba ve Vegas, kde Tyson účinkoval. „Mike to má pořád v ruce..."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články