Hlavní obsah

Olympionik Omarov na MS vypadl po zranění v prvním duelu

Oslo

Olympionik Artur Omarov se s mistrovstvím světa v zápase rozloučil hned po prvním kole kvůli zranění na hlavě. Český reprezentant v Oslu nemohl dokončit úvodní duel váhové kategorie do 97 kg proti ukrajinskému soupeři Jevheniji Savetovi, souboj zastavil lékař. Savetova porážka v následném osmifinále znamenala pro Omarova konec nadějí na postup alespoň do oprav.

Foto: Foto: facebook Artur Omarov

Český zápasník Artur Omarov.

Článek

V době předčasného ukončení utkání byl stav nerozhodný 3:3, poté co Omarov zlikvidoval tříbodovou ztrátu. Se Savetou český zápasník nedokončil druhý souboj za sebou, na dubnovém mistrovství Evropy byl v duelu s ním diskvalifikován.

Hned první zápas nezvládl ani zbývající český reprezentant v řecko-římském stylu Štěpán David. Do čtvrtfinále nejtěžší váhy do 130 kg na jeho úkor postoupil Ázerbájdžánec Beka Kandelaki, který se radoval ještě před polovinou souboje díky technické převaze (9:0). Kandelaki vypadl v následujícím kole a David přišel i o šanci na opravu.

Už ve čtvrtek skončil šampionát po prvním zápase pro Petra Nováka (do 82 kg). V Oslu dosáhla z čtveřice reprezentantů nejlepšího výsledku volnostylařka Adéla Hanzlíčková, jíž jediná výhra stačil k zisku pátého místa.

Reklama