Hlavní obsah

Legenda oznámila konec. Odchází bojovník s nejvíce výhrami

Praha

Rozdal tisíce ran, nespočet jich musel na svém těle přijmout. Po čtrnácti letech je ale konec. Devětatřicetiletý Michael Bisping odchází z největší scény MMA, a to z UFC, kde získal pás šampióna ve střední váze. Zde předvedl 28 duelů, po 20 odcházel jako vítěz. Nikdo jiný si tolik výher pod touto organizací nepřipsal.

Foto: Facebook: Michael Bisping

Michael Bisping odchází do sportovního důchodu, MMA přichází o jedno velké jméno.

Článek

V červnu 2016 porazil Luka Rockholda a získal pás šampióna, stal se prvním Britem, který došel až na samotný vrchol v UFC.

Jako klec, která tvoří pomyslný uzavřený kruh, tak jeho kniha bojovníka je dopsána, kruh se uzavřel, tečka. Bisping sundal rukavice po 39 zápasech v MMA - ve třiceti případech vyhrál. Nejdelší šňůru vítězství si připsal na začátku profesionální kariéry, zvítězil čtrnáctkrát po sobě, tři roky jen úspěchy.

„Chci ohlásit oficiální odchod ze smíšených bojových umění," citoval Bispinga server thesun.co.uk. Přiznal, že ho ovlivnilo také sledování filmu Journeyman, ve kterém stárnoucí bojovník trpí psychickými a fyzickými problémy. „Viděl jsem to a myslím, že tohle nestojí za to. Získal jsem pás, měl mnoho vítězství, udělal jsem všechno, čeho jsem se snažil dosáhnout."

Poslední dva duely v kleci prohrál. V listopadu 2017 skončil už v prvním kole, když byl nad jeho síly Kelvin Gastelum, tři týdny před ním ho porazil Georges St. Pierre, který se po dlouhé době vracel a došlo na zajímavou podívanou.

Poznal čas, kdy odejít

Georges St-Pierre - šampión UFC, muž, který psal historii tohoto sportu, se vrátil po čtyřech letech, navíc šel Kanaďan o váhu výše - a proti němu Bisping. Bitva skončila 37 sekund před koncem třetího kola. Levý hák, lokty a škrcení. Fanoušci měli svého hrdinu zpět, Brit padl.

„Bůh mu požehnej, byl to jeho večer, dobře pro něj, byl skvělý. Mám k němu velký respekt. Cítil jsem se fantasticky, myslel jsem, že ho sejmu," přiznal porážku Bisping.

Po šesti měsících přišel konec, necelý rok před čtyřicátými narozeninami. „Jaký to má smysl bičovat mrtvého koně? Ne, že bych byl mrtvý kůň, ale jaký to má smysl? Musíte vědět, kdy odejít. Je mi skoro čtyřicet, je čas," přiznal rodák z Nikósie, který jako první poděkoval své ženě.

„Bez ní by se tohle vše nestalo, to je fakt. Byla neuvěřitelná při každém kroku na mé cestě. Mé děti... můj otec byl úžasný. A samozřejmě každý ve Velké Británii, kdo mě podporoval."

Bisping odchází jako legenda, má nejvíce vítězství v historii UFC, dvacetkrát slavil v nejsledovanější MMA organizaci světa. A to není náhoda...

Reklama

Související témata: