Hlavní obsah

Obrův vítězný návrat? Fraška. Fury v ringu spíš tancoval, prali se jen diváci v hledišti

Bývalý mistr světa v těžké váze Brit Tyson Fury se po dvou a půl letech vrátil do boxerského ringu vítězstvím. Jeho zápas s Albáncem Seferem Seferim v Manchesteru však připomínal frašku. Fury během utkání upoutal spíš svými tanečními kreacemi než boxem, i tak Seferi po čtvrtém kole zápas vzdal.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Bývalý mistr světa v těžké váze Brit Tyson Fury se po dvou a půl letech vrátil do boxerského ringu vítězstvím, vyhrál nad Albáncem Seferem Seferim.

Článek
Fotogalerie

"Mohl jsem ho knokautovat už v prvním kole, ale k čemu by to bylo? Udělali jsme čtyři kola a něco v televizi předvedli," hájil taktiku Fury, který měl nad soupeřem výraznou výškovou i váhovou převahu. Chvílemi se bojovalo více v hledišti, kde se strhla bitka mezi několika diváky.

Devětadvacetiletý Brit boxoval poprvé od listopadu 2015, kdy senzačně porazil Ukrajince Vladimira Klička a získal pásy organizací IBF, WBA a WBO. Vyhrál i 26. zápas v kariéře a zůstává neporažen.

V roce 2016 byl Fury kvůli porušení dopingových pravidel na dva roky suspendován, přišel o licenci a musel vrátit všechny tituly. Během nucené pauzy se léčil z psychických problémů a ze závislosti na lécích a drogách. I když před zápasem proti Seferimu shodil přes 40 kilogramů, do někdejší formy měl stále daleko.

Další zápas by měl absolvovat 18. srpna v Belfastu, jméno jeho soupeře zatím není známo.

Reklama

Související témata: