Hlavní obsah

Kývl na miliardu. Svět uvidí historickou bitvu neporažených těžkých vah

Praha

Jeden z unikátních boxerských zápasů těžkých vah se rýsuje v jasnějších konturách. Anthony Joshua a Deontay Wilder se potkají v ringu na podzim. Vítěz bude prvním majitelem čtyř hlavních pásů nejprestižnějších boxerských organizací. Američan přijal nabídku z Anglie, která činí 37 miliónů liber, což je v přepočtu více než miliarda korun.

Anthony Joshua má důvod k radosti, dočkal se zápasu o čtyři hlavní boxerské pásy, tři už má.

Článek
Fotogalerie

Duel neporažených by se měl uskutečnit v září nebo v říjnu v Anglii, případná odveta poté v USA. Joshua je šampiónem organizací IBF, WBA a WBO, Wilder má v držení titul WBC. Čtyřlístek titulů, o kterém boxeři sní.

Osmadvacetiletý Brit z 21 zápasů 20 vyhrál před limitem, o čtyři roky starší Wilder ukončil předčasně 39 ze 40 duelů. Kdo prodlouží svoji sérii, stane se králem těžké váhy.

„Dnes jsem souhlasil s jejich nabídkou bojovat s Joshuou ve Velké Británii. Pokud dává přednost zápasu zde, míč je na jejich straně hřiště. Je na nich, aby si vybrali," citoval thesun.co.uk Američana.

Přitom ještě minulý týden nevypadala situace tak optimisticky. „V současné době bojujeme s Povětkinem. Chceme zápas v září, ale tento termín nevyhovuje Wilderovi, ten patrně nebude až do února," nechal se slyšet manažer Eddie Hearn, který zastupuje Joshuu. Nyní je vše jinak.

Joshua je podle žebříčku boxrec.com světovou jedničkou, Wilder dvojkou. Nic lepšího nyní těžká váha nemůže nabídnout. Vítěz tohoto souboje se stane prvním boxerem v historii, který bude mít v držení čtyři nejvýznamnější pásy najednou. Absolutním mistrem světa byl naposledy Brit Lennox Lewis, který byl v letech 1999 a 2000 šampiónem WBC, WBA a IBF. V roce 2007 rozšířila WBO počet prestižních organizací na čtyři.

Kdo vyhraje zápas o čtyři pásy světových organizací?
Anthony Joshua
64,8 %
Deontay Wilder
35,2 %
Celkem hlasovalo 5896 čtenářů.

Reklama