Hlavní obsah

Ve finále SP ve vodním slalomu se představí jen dva Češi

BRATISLAVA

Ve finálových jízdách Světového poháru ve vodním slalomu v Čunovu u Bratislavy se představí pouze dva čeští reprezentanti. Ze semifinále postoupili kanoista Stanislav Ježek a kajakář Vavřinec Hradilek, kteří ve svých jízdách obsadili druhá místa. Finálové závody druhého podniku SP začnou v neděli ve 14:00.

Článek

Ježek v semifinále zajel bezchybnou jízdu, časem 98,42 sekundy obsadil druhé místo a za domácím Michalem Martikánem zaostal o dvě vteřiny. Hradilek nestačil pouze na Daniele Molmentiho a přestože na rozdíl od Itala nezaznamenal ani jeden dotyk, ztratil na něj 15 setin.

Do kanoistického finále mohl Ježka doprovodit Ján Mašek, jenže za dotyk branky dostal dvě trestné vteřiny a o sedm setin mu umístění v elitní desítce uniklo. Do finále nepostoupili ani bývalí mistři světa Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří v semifinále deblkanoistů s deseti trestnými vteřinami obsadili 11. místo.

V soutěži kajakářek se českým reprezentantkám vůbec nedařilo. Irena Pavelková obsadila 16. místo, Marie Řihoškova skončila hned za ní. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová pak skončila na poslední 20. příčce, když v nevydařené jízdě nasbírala 156 trestných vteřin.

Reklama

Související témata: