Hlavní obsah

Osamělý vlk ulovil jediného slovenského zástupce v UFC

Samotný prezident UFC Dana White lákal na zápas slovenského bojovníka. Ľudovít Klein sice opět předvedl atraktivní podívanou, nedokázal však během celého zápasu využít svou nejnebezpečnější zbraň – high kick, a prohrál s Michaelem Trizanem na body. Slovák oproti prvnímu zápasu v UFC navážil bez potíží, přišel ale o osmizápasovou sérii bez porážky.

Foto: UFC

Ľudovít Klein (vpravo) v souboji s Američanem Michaelem Trizanem.

Článek

Osamělý americký vlk, který zaujal zajímavým účesem – mulletem, se do nejprestižnější organizace MMA úspěšně vrátil téměř po dvou letech. Jedinou porážku své kariéry z posledního zápasu s Grantem Dawsonem dokázal napravit v zápase se svěřencem Attily Végha.

Úvodní dvě kola nabídla opatrnější boj. Oba zápasníci se snažili toho druhého překvapit. Více se to dařilo Kleinovi, jehož některé kombinace byly pro Trizana velice těžko čitelné. O žádný větší tlak se ale nejednalo. Rozhodující momenty celého souboje přišly záhy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Na začátku třetího kola inkasoval slovenský zápasník tvrdý úder ze zadní ruky, který s ním pořádně zacloumal, a ovlivnil v podstatě celou závěrečnou pětiminutovku, kdy Američan rozdal další přesné rány. Klein se snažil přesunout boj se soupeřem na zem, tam si ale zkušeně počínal devětadvacetiletý Trizano.

Poslední minuta souboje byla pro Slováka kritická. Zvláště poslední vteřiny se až nekonečně vlekly. Americkému zápasníkovi se totiž podařilo utáhnout gilotinu, která nadělala Kleinovi velké problémy a od blížícího se ukončení před limitem zachránil šestadvacetiletého fightera závěrečný gong.

Ľudovít Klein, jehož trenérem je populární bojovník česko-slovenské scény Attila Végh, si připsal úspěšnou premiéru v UFC v září minulého roku. Tehdy vzal první duel v prestižní organizaci na poslední chvíli. I přesto, že nezvládl navážit limit, tak dokázal parádním high kickem knokautovat Shanea Younga již po šestasedmdesáti vteřinách úvodního kola.

V hlavním zápase večera zvítězila na body Marina Rodriguezová z Brazílie, která porazila americkou zápasnici Michelle Watersonovou. Úspěšný na hlavní kartě nebyl ani Donald Cerrone. Populární Kovboj prohrál již pátý zápas z posledních šesti a po souboji hlasitě přemýšlel o konci bohaté kariéry.

Reklama

Související témata: