Hlavní obsah

Souboj o nejprestižnější titul na turnaji DFN. Jako vyhrát fotbalovou Ligu mistrů

Praha

V pořadí čtvrtý turnaj chystá organizace DFN. Jeho vrcholem bude souboj o titul šampiona WMC, který je ve světě thajského boxu považován jako vůbec nejprestižnější. „Stejně jako je pro fotbalistu nejdůležitější vyhrát Ligu mistrů, či pro hokejistu Stanley Cup, vrcholem kariéry úspěšného thaiboxera je titul WMC,” popisuje promotér a slovenská postojářská legenda Vladimír Moravčík. Turnaj DFN 4 startuje v sobotu od 18:00 v Bánské Bystrici.

Foto: OKTAGON MMA

Andreas Čehovský (vpravo) se utká o nejprestižnější titul WMC se Štěpánem Gubou.

Článek

„Titul WMC je v thajském boxu největší prestiž. Uděluje se světový, interkontinentální, evropský i národní. DFN požádalo Českou i Slovenskou Muay Thai asociaci, stejně tak světovou organizaci WMC, o možnost uspořádání souboje o národní titul," popisuje proces promotér Vladimír Piperek.

O titul českého mistra WMC se měli původně utkat Andreas Čehovský s Michalem Krčmářem. Dvě známá jména, která na sebe upoutala pozornost i při projektu OKTAGON Underground, se ale nakonec v sobotu nestřetnou. Michael Krčmář se totiž zranil. V duelu ho tak nahradí reprezentační kolega Štěpán Guba.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by D F N (@dracula_fight_night)

„Organizátoři mi dali nejprve na výběr z několika jmen a se svým týmem jsme přirozeně chtěli nejlepšího v této váze, a to byl Michael Krčmář. Bohužel ale nemůže nastoupit. Je to změna na poslední chvíli, ale z IFMA turnajů jsem zvyklý si soupeře nevybírat a poznat je až v ringu. Michael psal, že je zvědavý, jak mi budou sedět "plná pravidla", takže je škoda, že mu je neukážu," popisuje Andreas Čehovský, jehož už v jednadvaceti letech čeká důležitý kariérní milník.

Dvojnásobný evropský šampion IFMA a Moravčíkův svěřenec je připravený si v sobotu dojít pro cenný opasek. Turnaj, který díky úzké spolupráci s OKTAGON MMA mohou diváci sledovat přes platformu OKTAGON.tv, nabídne mimo titulového souboje dalších dvanáct duelů.

Hlavním ženským zápasem večera bude duel Moniky Chochlíkové s Klárou Strnadovou. Úspěšná thaiboxerka a evropská i světová šampionka WAKO nedávno přesedlala na MMA a po své první výhře v Bellatoru se vítězně uvedla i pod křídly OKTAGONU, a to teprve před třemi týdny. Další duely obstarají Nikolas Krivák, Jozef Janock, Radek Roušal, Jozef „Joky" Janock, Jacob Mikula či Erik Breit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články