Hlavní obsah

Triatlonistka Frintová po životní bitvě omdlela

PRAHA

Vyčerpáním se zhroutila, ale životní výsledek už jí nikdo nemohl vzít. Česká triatlonistka Vendula Frintová vybojovala třetí místo v závodu SP v jihoafrickém Richards Bay. Poprvé v kariéře se v prestižním seriálu prosadila na stupně vítězů. V cíli omdlela a probrala se, až když jí lékaři zavedli infuzi. Závěrečný a zároveň rozhodující běh jí vzal veškeré síly.

Článek

"Běžela jsem úplně na doraz a jsem moc šťastná, že to dopadlo na stupně," pravila česká závodnice. Právě v běhu se blýskla druhým nejlepším výkonem, to rozhodlo o jejím zářivém výsledku. Vicemistryně světa do 23 let nestačila jen na Australanku Snowsillovou a Němku Dittmerovou.

Dosavadním maximem Frintové ve SP byla čtvrtá místa v Madridu i Hamburku. Podmínky jí přitom nenahrávaly. "Byl dost silný odliv, takže ve vodě se dost skákalo. To nemám moc ráda, přesto jsem se držela v hlavním poli," líčila. Na kole se nikdo nechtěl starat o tempo, rozhodl běh. "Pět kilometrů jsem se držela s Dittmerovou, ale v závěru mi utekla. Pak to bylo hodně na morálku."

Reklama