Hlavní obsah

Anonym práskl Sagana! Pokud to takhle půjde dál, budu se s novináři bavit i soudní cestou, pohrozil

Praha/ Bourg d´Oiasans
Aktualizováno

Byla na něm vidět rozladěnost a mírná frustrace. O cyklistickém fenoménu Peteru Saganovi se kromě výsledků na Tour de France píše i v souvislosti s jeho soukromým životem, z čehož není osmadvacetiletý jezdec stáje Bora-Hansgrohe vůbec nadšený. A proto na svém facebookovém profilu zveřejnil video, ve kterém vše objasňuje.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Slovenská cyklistická jednička Peter Sagan na letošní Tour de France.

Článek

Na Staré dámě dokazuje svou výkonnost. Z třinácti etap vyhrál tři a v dalších dvou obsadil druhé místo. S přehledem vede bodovací soutěž. Nicméně rodák ze Žiliny zveřejnil i zprávu ohledně svého rozchodu s manželkou Katarínou.

„Tuto informaci jsem nechtěl pustit během Tour, ale na základě anonymu, který přišel do Nového Času, jsem musel. Novináři začali otravovat moji a Katčinu rodinu. Jsou tam (v článku) vymyšlené informace a stala se z toho největší novinka na Slovensku," konstatoval Sagan.

Zároveň vyzývá novináře, aby se nestarali o jeho soukromí. „Můj soukromý život je můj soukromý život. Nemám zapotřebí, aby se do něj někdo šťoural. Chápu, že se píše o mé cyklistické kariéře, ale byl bych rád, kdyby se skončilo se psaním článků o mém soukromí. Akorát to dělá zlou atmosféru," uvedl a pohrozil.

„Pokud si budou novináři dál vymýšlet články, na které nemají důkazy, můžu se s nimi bavit i soudní cestou. Všechno tohle dělám jen proto, abych si uchránil soukromí. Děkuji za respektování," dodal.

Má právo na soukromí i taková sportovní superstar jako je Peter Sagan?
Ano
95,4 %
Ne
4,6 %
Celkem hlasovalo 35674 čtenářů.

Reklama

Související témata: