Hlavní obsah

Svět nechápe. Nezničitelný Sagan po triumfu na Tour vyhrál další dva závody. A fanoušci šíleli

Praha

Hodit nohy na stůl, odpočívat a užívat si další parádní úspěch na Tour de France završený ziskem šestého zeleného trikotu pro nejlepšího spurtera? Zapomeňte! Peter Sagan už stihl od nedělní poslední etapy na Staré dámě vyhrát další dva závody. V pondělí v belgickém městě Aalst, v úterý pak kraloval v Roeselare.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Peter Sagan si přidal na Tour de France další úspěch

Článek

Získal zelený trikot pro nejlepšího sprintera na Tour de France, stihl oznámit rozchod s manželkou, fanoušky vyděsil tvrdým pádem, polámaný a potlučený si však k slavnému Vítěznému oblouku dojel pro další úspěch své fenomenální kariéry. V dalších dvou dnech, kdy si prakticky všichni jeho soupeři léčili rány, přidal Sagan další dva triumfy.

Začněme však od začátku. Uplynulo jen pár desítek hodin od poslední etapy Tour a osmadvacetiletý cyklista už stal na startu závodu v belgickém městě Aalst. Výsledek? Před 55 tisíci nadšenými fanoušky si dojel pro triumf.

„Mám to tu velmi rád. Atmosféra tu je vždy fantastická a ani tento rok diváci nezklamali," říkal osmadvacetiletá hvězda, kterou fanoušci přivítali obrovským aplausem. „Když se z ampliónů ozvalo jméno Sagan, hladina hluku dosáhla nového vrcholu," uvedl web hln.be.

Sagan zvítězil v Allste potřetí v kariéře, triumfoval zde i v letech 2012 a 2015.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan v zeleném trikotu vyhrál opět etapu na Tour de France.

Peter Dejong

Slovenský démon se vyspal a druhý den si střihl další kritérium v Roeselare, který završil jak jinak než triumfem. Sto kilometrů dlouhou trasu profrčel za 2 hodiny a 15 minut.

Belgický hattrick uzavře ve čtvrtek na kritériu v Herentalse, až pak má rodák ze Žiliny na programu vytoužené volno. "Kritéria považuji za oddychové závody. Po nich si ale vezmu tří až čtyř denní pauzu, po které se začnu připravovat na mistrovství Evropy," říkal šampión.

Ani jeden z belgických závodů si však trojnásobný mistr světa do statistik nezapíše jako vítězný. Všechny tři podniky mají exhibiční charakter a mezi oficiálních 109 Saganových triumfů se tak nezapočítávají.

Reklama

Související témata: