Hlavní obsah

Devatenáctiletý cyklista bojuje po hrůzném pádu o život

Florencie

Nadějný cyklista Michael Antonelli ze San Marina měl při 72. ročníku tradičního silničního závodu Florencie-Viareggio těžký pád, při němž utrpěl vážná zranění hlavy a v nemocnici bojuje o život. Podle italských médií je stav devatenáctiletého mladíka kritický.

Foto: Jean Bizimana, Reuters

Silniční cyklistický závod – ilustrační foto.

Článek

Člen stáje Mastromarco Sensi Nibali upadl při sjezdu z Monte Oppio ve vysoké rychlosti spolu s dalšími třemi závodníky. Záchranáři mu poskytli první ošetření a vrtulníkem ho následně transportovali na kliniku ve Florencii, kde leží na jednotce intenzivní péče.

„Bohužel v posledních hodinách se Michaelův stav zhoršil,“ informoval italský tým na svém webu s dodatkem, že další podrobnosti bude moci zveřejnit až po konzultaci s lékaři a se svolením Antonelliho rodiny.

Zbývající tři cyklisté vyvázli z pádu pouze s odřeninami. Tým Mastromarco se ale po hororovém zážitku s těžkými následky pro Antonelliho rozhodl odhlásit ze čtvrteční GP Capodarco. „V tuto složitou chvíli jsou veškerá energie, pozornost a myšlenky všech členů stáje spojené výhradně s přáním Michaelova uzdravení.“

Reklama