Hlavní obsah

Talent Vacek bude profesionálem, míří do týmu Axela Merckxe

New York

Velký talent české silniční cyklistiky Karel Vacek bude od nové sezony jezdit v barvách stáje Hagens Berman Axeon. Do profesionálního kontinentálního týmu se sídlem ve Spojených státech amerických přejde ze současného angažmá v celku F.lli Giorgi. Smlouvu do konce roku 2020 podepsal Vacek v neděli v den svých osmnáctin.

Foto: Jean Bizimana, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Hagens Berman Axeon vede držitel olympijského bronzu z Atén 2004 Axel Merckx, bývalý profesionální závodník a syn legendárního Eddyho Merckxe. Tým je vyhlášený prací s mladými jezdci a v jeho řadách vyrostli mnozí současní profesionálové jako například Taylor Phinney, Jasper Stuyven, Benjamin King a Alex Dowsett.

Pro Vacka nepůjde o úplně neznámé prostředí, neboť se svým novým týmem už byl na soustředění před touto sezonou.

Během ní vyhrál juniorský republikový titul v časovce v Karlových Varech, o dva dny později byl v silničním závodě v Plzni druhý. Na mistrovství Evropy juniorů a jezdců do 23 let skončil pátý v závodě s hromadným startem.

Nyní se Vacek připravuje na mistrovství světa v Innsbrucku, kde by se měl představit v silničním závodě.

"Pojedu jen silniční závod, protože mezi časovkou a závodem s hromadným startem je jen den volna. Nemám to vyzkoušené, loni jsem také startoval jen v jednom závodě a radši se soustředím jen na ten," uvedl Vacek.

V Rakousku bude mít koncem září nejvyšší ambice. "Jsem připraven bojovat o titul mistra světa. Doufám, že se nám podaří společně vybojovat pro Českou republiku medaili," řekl Vacek.

Reklama