Hlavní obsah

Vítěz etapy z Tour bude hvězdou cyklokrosového šampionátu. Olympijský vítěz se omluvil

Na sobotním mistrovství republiky v cyklokrosu bude startovat i trojnásobný mistr světa mezi cyklokrosaři Zdeněk Štybar. Jeho účast potvrdila na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitelka závodu Olga Šimůnková. Na poslední chvíli naopak sešlo z účasti olympijského vítěze ze závodu cross country horských kol v Londýně 2012 Jaroslava Kulhavého. Na vině je zranění kotníku.

Foto: Karel Brázdil

Zdeněk Štybar

Článek

Pro třiatřicetiletého Štybara, světového šampiona elitní kategorie z let 2010, 2011 a 2014, bude závod v Holých Vrších na Mladoboleslavsku příležitostí osamostatnit se v čele historického přehledu domácích vítězů. Posledním triumfem před šesti lety na domácí trati ve Stříbře vyrovnal rekordních sedm prvenství Radomíra Šimůnka staršího. V současnosti už Štybar jakožto silniční profesionál jezdí závody v terénu pouze doplňkově.

"Mohu oznámit, že Zdeněk Štybar bude v sobotu na startu," prohlásila Šimůnková. Dodala, že Štybar přiletí jen kvůli šampionátu ze Španělska, odjede závod a bude se muset zase vrátit ke zbytku týmu Deceuninck-QuickStep na soustředění do Calpe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

I wish you lot of fun in 2019 😉😉😉

Příspěvek sdílený Zdenek Stybar (@stybarzdenek),Led 1, 2019 v 2:17 PST

Reklama