Hlavní obsah

Překvapivá novinka. Kulhavý bude oblékat dres vlastního týmu

Praha

Biker Jaroslav Kulhavý po osmi sezonách svlékne dres stáje Specialized Racing a bude jezdit v barvách svého vlastního týmu Jaroslav Kulhavy Cycling Team. Vlastní projekt založil v roce 2014 na podporu mladých talentů v Pardubickém kraji, nyní jej podpoří svým působením. Od týmu Specialized bude mít dvojnásobný olympijský medailista nadále tovární podporu.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý

Článek

"Po loňské sezóně jsem pocítil, že je čas na změnu. V týmu Specialized Racing mi extra nic nechybělo, šlo tedy spíše o nový impulz a motivaci. Specialized pokračuje jako technický partner a je to pro mě záruka, že budu mít to nejlepší vybavení jako dříve," uvedl Kulhavý v tiskové zprávě.

V barvách týmu Specialized nejúspěšnější český biker v historii vyhrál všechny velké závody - olympiádu, mistrovství světa i Evropy. Po nevydařené sezóně ale hledal, jak dál. "Sezóna Světového poháru pro mne nedopadla vůbec dobře, proto jsme začali hledat i jiné týmové varianty. Nechtěl jsem brát něco za každou cenu. Rozhodl jsem se jít cestou vlastního projektu, kde budu pokračovat jak se svými osobními partnery, tak s novými," přiblížil Kulhavý.

V průběhu minulé sezony dvojnásobný mistr světa koketoval s myšlenkou, zda svou veleúspěšnou kariéru neuzavřít. Nakonec se ale rozhodl pokračovat. Nadcházející sezonu tak odstartuje 34letý závodník tradičně v jihoafrické divočině, kde bude se svým americkým parťákem Howardem Grottsem obhajovat loňské vítězství na nejtěžším etapovém závodě světa Cape Epic. Poté se bude primárně zaměřovat na seriál Světového poháru a v hledáčku má rovněž olympijské hry v Tokiu v roce 2020, kde by rád přidal další cenný kov ke zlatu z Londýna a stříbru z Ria de Janeiro.

Reklama