Hlavní obsah

Viviani si dospurtoval pro první triumf v nové sezoně WorldTour, slovenské eso dojelo osmé

Adelaide

První etapu závodu Tour Down Under, kterým začíná nová sezona cyklistické WorldTour, vyhrál v hromadném finiši italský šampion Elia Viviani. V závěru 129 kilometrů dlouhé trasy v Adelaide se prosmýkl skulinou u bariéry a předjel Němce Maxe Walscheida, který ve spurtu dlouho vedl. Trojnásobný mistr světa a loňský vítěz bodovací soutěže Slovák Peter Sagan skončil osmý.

Foto: Michal Červený

Slovák Peter Sagan (ilustrační foto)

Článek

"Spurtovalo se v protivětru a to nechcete být vpředu moc brzy. Je to vždycky obtížné, musíte si počkat. Když to o 50 metrů uspěcháte, je po vás," komentoval Viviani svůj nástup na poslední chvíli. "Viděl jsem, že je nalevo trochu místa. Jinak bych to nezkoušel, nejsem blázen. Možná jsme se dostali s (Philem) Bauhausem trochu do kontaktu, ale když jsem ho předjel, věděl jsem, že to byl dobrý tah," dodal člen stáje Deceuninck-Quick-Step.

Belgický tým, který dominoval loňské sezoně, začal úspěšně i nový rok. Loni posbírali jeho jezdci 73 vítězství a ovládli týmové hodnocení WorldTour.

Úvodní etapa byla kvůli vedru a větru zkrácena a také ve středu pojedou cyklisté zhruba o 30 km méně oproti původnímu plánu.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 1. etapa (129 km):
1. Viviani (It./Deceuninck-Quick-Step) 3:19:47
2. Walscheid (Něm./Sunweb)
3. Mareczko (It./CCC)
4. Bauhaus (Něm./Bahrajn-Merida)
5. Gibbons (JAR/Dimension Data)
6. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Viviani 3:19:37
2. Walscheid -4
3. Bevin (N. Zél./CCC)
4. Storer (Austr./Sunweb) oba -5
5. Mareczko -6
6. Lea (Austr.) -8

Reklama

Související témata: