Hlavní obsah

Kreuziger vstoupil do sezony v novém týmu 45. místem v časovce

Praha

Cyklista Roman Kreuziger si dnes v časovce na úvod závodu Kolem Valencie odbyl debut v nové stáji Dimension Data. Dvaatřicetiletý Čech obsadil na desetikilometrové trati ve městě Orihuela 45. místo, z vítězství se radoval jeho týmový kolega Edvald Boasson Hagen z Norska.

Foto: Foto Alexandr Kliment

Roman Kreuziger vstoupil do sezony 45. místem (archivní foto)

Článek

Kreuziger přešel do jihoafrické stáje Dimension Data po dvouletém působení v týmu Mitchelton-Scott a měl by patřit k lídrům. Na rovinaté trase se závěrečným stoupáním ztratil český cyklista na vítěze 43 sekund.

"Vystartoval jsem docela dobře, ale pak jsem trošku 'zakotvil'. Nejsem rozhodně spokojený, být o 10-15 sekund rychlejší by bylo lepší," uvedl na facebooku Kreuziger. "Ale je teprve začátek sezony, uvidím, jak se budu rozjíždět. Těším se na další dny a horské etapy," řekl bývalý pátý muž Gira d'Italia a Tour de France.

Desetinásobný norský šampion v časovce Boasson Hagen vyhrál s náskokem pěti sekund před Španělem Ionem Izagirrem. Třetí byl se ztrátou sedmi sekund bývalý mistr světa Tony Martin z Německa.

Osmé místo obsadil úřadující světový šampion v závodě s hromadným startem Alejandro Valverde ze Španělska, britský vítěz Tour de France Geraint Thomas byl třináctý.

Sedmdesátý ročník závodu Kolem Valencie potrvá do neděle.

Cyklistický etapový závod Kolem Valencie - 1. etapa (časovka 10,2 km):
1. Boasson Hagen (Nor.) 12:54,
2. I. Izagirre (Šp.) -5,
3. Martin (Něm.) -7,
4. Teuns (Belg.) -8,
5. Van Emden (Niz.) -10,
6. Oliveira (Portug.) -11,
...45. Kreuziger (ČR) -43.

Reklama