Hlavní obsah

Britský cyklista Kennaugh přerušil kvůli psychice kariéru

Někdejší olympijský vítěz na dráze Peter Kennaugh se rozhodl kvůli psychickým problémům přerušit silniční cyklistickou kariéru. Britský stájový kolega Leopolda Königa dnes prostřednictvím týmu Bora-hansgrohe oznámil, že se na neurčito stáhne z profesionálního pelotonu, aby se mohl věnovat řešení svých potíží.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

"Tým Petera v jeho rozhodnutí plně podporuje a souhlasíme, že toto je nejlepší způsob, jak zajistit, že se bude moci v blízké budoucnosti vrátit v plném zdraví," uvedli zástupci německé stáje v prohlášení.

Britský šampion v silniční cyklistice z let 2014 a 2015 byl v minulosti členem týmu Sky, který pomohl Chrisi Froomeovi ke dvěma z jeho čtyř titulů na Tour de France. Vloni přestoupil do stáje Bora-hansgrohe.

"Chtěl bych všem v týmu poděkovat za podporu a pochopení, které mi umožní zotavovat se mimo sportovní prostředí," napsal devětadvacetiletý bývalý dráhař. Ve sbírce má mimo jiné olympijské zlato z Londýna 2012, kde spolu s Edwardem Clancym, Geraintem Thomasem a Stevenem Burkem ovládli ve světovém rekordu stíhací závod družstev.

Reklama