Hlavní obsah

Sky bude jako Ineos startovat už v závodu Kolem Romandie

Londýn

Z cyklistického profipelotonu zmizí jméno Sky ještě do konce tohoto měsíce. Elitní britský tým bude startovat pod novým názvem Ineos poprvé už 30. dubna na etapovém závodě Kolem Romandie. Původně se počítalo s premiérou na "domácím" závodu Kolem Yorkshire, jenž startuje 2. května.

Foto: Sport.cz

Michal Kwiatkowski jako člen týmu Sky

Článek

Chemická společnost Ineos, kterou vlastní nejbohatší Brit Jim Ratcliffe, oznámila převzetí Sky letos v březnu. Pro stáj s vítězi Tour de France Chrisem Froomem a Geraintem Thomasem to znamenalo záchranu, neboť loni v prosinci televizní společnost Sky uvedla, že své angažmá v týmu letos ukončí.

Jako Ineos měli cyklisté britského týmu startovat až v Yorkshiru, premiéru si ale odbudou o několik dnů dříve. Musí totiž vyhovět pravidlům Mezinárodní cyklistické unie (UCI), jež zakazuje, aby jedna stáj startovala ve dvou závodech zároveň pod různými názvy.

Švýcarský závod Kolem Romandie tak cyklisté začnou v provizorním trikotu už po názvem Ineos, nový dres a barvy budou oficiálně představeny až v předvečer závodu Kolem Yorkshiru.

Tým Sky vznikl v lednu 2010 s cílem mít prvního britského vítěze Tour de France. O dva roky později jej dokázal naplnit Bradley Wiggins. Na jeho úspěchy pak navázal Froome, který Tour vyhrál čtyřikrát (2013, 2015, 2016, 2017). Dominanci jezdců Sky loni prodloužil Thomas. Froome navíc vyhrál i Vueltu a Giro d'Italia.

Reklama

Související témata: