Hlavní obsah

Pád neměl pro Kreuzigera vážné následky, potvrdilo další vyšetření. Místo kola ale volil procházku

Následky pádu v závodě Valonský šíp by neměly být pro cyklistu Romana Kreuzigera vážné. V rameni nemá zlomeniny ani poškozené vazy, limitují ho však četné odřeniny, kvůli nimž musí omezit přípravu na poslední jarní klasiku Lutych-Bastogne-Lutych. Ta se pojede v neděli.

Foto: Getty Sports

Roman Kreuziger na archivním snímku.

Článek

Kreuziger přišel o naděje ve Valonském šípu zhruba 30 kilometrů před cílem. "Ve velké rychlosti jsem projížděl zatáčku, byl silný vítr. V půlce zatáčky mi vítr přizvedl přední kolo a šel jsem přes rameno na zem. Mám hodně dobitá záda," popsal jezdec týmu Dimension Data, který chtěl ve středu v Belgii vylepšit loňské čtvrté místo.

Rentgen podezření na zlomenou lopatku nepotvrdil, dnes ho čekala další vyšetření. "Kvůli úponům a jak to vypadá mezi kostma. Je to dobré, ale pár dní si protrpím. Místo abych si dneska vyjel na kole, tak jsem byl jen na procházce. Důležité je, že to splaskává a rány nejsou až tak hluboké," uvedl v nahrávce pro média.

V pátek už by rád desítky kilometrů absolvoval a v neděli se v Lutychu postavil na start. "Pády k cyklistice patří. Není to teď ideální příprava, ale pevně věřím, že už v sobotu se budu cítit líp a v neděli budu na Lutych připraven," dodal.

V poslední jarní klasice skončil pětkrát v elitní desítce, nejlépe byl čtvrtý v roce 2011. Loni dojel zkušený dvaatřicetiletý cyklista v Lutychu osmý.

Reklama