Hlavní obsah

Prolog Kolem Romandie patřil Slovincům, Tratnik porazil Rogliče

Neuchatel
Aktualizováno

Prolog závodu Kolem Romandie ovládli slovinští cyklisté. Pro největší úspěch v kariéře si v Neuchatelu dojel devětadvacetiletý Jan Tratnik, který porazil na trati dlouhé necelé čtyři kilometry o pouhou sekundu krajana Primože Rogliče. Třetí skončil se stejným odstupem domácí Tom Bohli. Jan Hirt obsadil se ztrátou 35 sekund 138. místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prolog Kolem Romandie ovládli SlovinciVideo: sntv

 
Článek

Tratnik, který se loni vrátil do WorldTour po osmi letech, vybojoval premiérové vítězství v elitním seriálu. "Samotného mě to překvapilo, ale věřím, že na takovýhle tratích mohu zajet dobrý výsledek. Normálně mě Primož vždycky poráží, ale dneska to vyšlo mně a je to krásný pocit," pochvaloval si Tratnik, který je úřadujícím mistrem Slovinska v časovce. Roglič obhajuje celkové vítězství a zároveň ladí formu na Giro d'Italia.

Těsně pod stupni vítězů skončil čtyřnásobný mistr světa v časovce Němec Tony Martin. Stejný odstup čtyř sekund na Tratnika měl i pátý Brit Geraint Thomas. Pro úřadujícího vítěze Tour de France to byl nejlepší výsledek v sezoně. Jeho tým se poprvé představil pod novým názvem Ineos místo dosavadního Sky po nedávné změně majitele, kterým se stala společnost nejbohatšího Brita Jima Ratcliffea.

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour) - prolog (3,87 km):
1. Tratnik (Slovin./Bahrajn-Merida) 5:06
2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma)
3. Bohli (Švýc./SAE Team Emirates) oba -1
4. Martin (Něm./Jumbo-Visma)
5. Thomas (Brit./Ineos)
6. Dowsett (Brit./Kaťuša-Alpecin) všichni -4
...138. Hirt (ČR/Astana) -35

Reklama

Související témata: