Hlavní obsah

Životní forma? Výsledky testů jsou nejlepší v kariéře a psychicky jsem v pohodě, lebedí si Cink

Praha

Skvělými výsledky se před blížícím se úvodním podnikem seriálu Světového poháru pyšní český biker Ondřej Cink. Poslední dubnový víkend vyhrál Český pohár v Městě Touškov, o týden později dominoval úvodnímu podniku německé bundesligy v Heubachu. I proto osmadvacetiletý závodník týmu Kross Racing netrpělivě vyhlíží ostrý start sezony.

Foto: Michal Červený

Český biker Ondřej Cink na trase Cape Epic.

Článek

„Moje forma stoupá. Cítím se nejlépe v kariéře, psychicky jsem ve velké pohodě a výsledky testů jsou rovněž úplně nejlepší za dobu závodění mezi profesionály," lebedí si borec, který po loňském návratu na bikerskou scénu ve španělské formaci Primaflor Mondraker Rotor v zimě přestoupil do polského týmu Kross.

„Minulý rok jsem se necítil dobře. Nesedělo mi kolo, ať už geometrií nebo komponenty. Nefungovalo to. Nyní se na Krossu cítím komfortně, což se projevuje ve výsledcích. Mám z cyklistiky zase radost," porovnává Cink.

Foto: Sport.cz

Biker Ondřej Cink s novým kolem od týmu Kross Racing.

„Vyšla mi skvěle už zimní příprava, byť v lednu jsem na Mallorce onemocněl a na týden z tréninku vypadl. Ale paradoxně mi to možná pomohlo, protože jsem si odpočinul před Cape Epic," připomíná rodák z Rokycan etapový závod dvojic v Jižní Africe, kde po boku Mantecona slavil triumf v poslední etapě.

„Cape Epic byl z tréninkového hlediska ideální. Možná i proto, že hned první den jsme vypadli z boje o celkové pořadí a jeli jen na etapy. Když bylo jasné, že to v daný den neklapne, tak jsme svěsili nohy a v klidu dojeli. Ušetřili jsme tak dost energie. Kdybychom jeli o stupně vítězů celý týden, asi bych vydal mnohem více energie. Ale takhle šlo o super zkušenost," rozplývá se Cink.

Prioritou letošní sezony pro něj bude sedm závodů seriálu Světového poháru, červencové mistrovství Evropy v Brně a světový šampionát v Kanadě na přelomu srpna a září. Cink vyhlíží bitvy se světovou elitou s mnohem větším ambicemi než v loňské sezoně, kdy se po návratu ze silničního pelotonu v roce 2017 musel vypořádat se špatnou startovní pozicí. „Už i na menších závodech v úvodu roku je nyní patrné, že jsem se posunul do první řady, tudíž bitva na trati pak vypadá úplně jinak. Už jsem si vyjel potřebné body, tudíž i moje ambice budou letos zcela odlišné," říká Cink.

Foto: Sport.cz

Biker Ondřej Cink

Světový pohár odstartuje v německém Albstadtu 18.-19 května, následně pokračuje 25.-26. května v Novém Městě na Moravě. „Když jsem vyhrál v Heubachu, jel jsem z plného tréninku. O víkendu mě čeká Český pohár v Peci pod Sněžkou, pak si trošku odpočinu, tak doufám, že v Albstadtu a následně v Novém Městě budu ještě lepší," plánuje Cink.

Nijak neskrývá, že formu ladí zejména směrem k domácímu dílu Světového poháru v Novém Městě na Moravě. „Umístění na stupních vítězů mi tam dosud unikala. Přitom trať mi sedí."

Zcela jistě jej fanoušci uvidí už při pátečním short tracku, kde je šance vybojovat si pozici v první řadě na startu hlavního nedělního závodu. „Určitě budou ve startovní listině silovější a výbušnější závodníci, takže první trojka je nereálná. Ale vždy se porvu o maximální výsledek, navíc jsem se v minulém roce vždy po short tracku cítil dobře rozjetý na neděli. A třeba při závodech na Vysočině nebo v Andoře, kde mi trať sedí, budu mít v hlavní bitvě nejvyšší ambice."

SP cross country horských kol na Vysočině 24-26.5
V Novém Městě na Moravě se prestižní závod pojede už poosmé. Program začíná ve čtvrtek 23.5 oficiálními tréninky.
V pátek je kromě tréninků na programu v 18 hodin short track žen, v 18.45 hodin se jede short track mužů. V sobotu v 11 hodin budou o body na seriálu SP bojovat ženy do 23 let, o dvě hodiny později jejich mužští vrstevníci. Odpoledne je pak v 15 hodin na programu nejprve závod juniorek, o dvě hodiny později bitva juniorů.
V neděli v 10.20 hodin budou na trati bojovat ženy elitní kategorie, od 13.35 hodin pak nejlepší muži. Vstupné se platí jen v neděli, kdy je cena při nákupu v předprodeji či on-line i v den závodu 500 korun, v pokladně na místě zaplatí fanoušci o sto korun více.

Reklama