Hlavní obsah

Sagan ovládl spurt. V Kalifornii vyhrál už sedmnáctou etapu

Sacramento/Praha

Trojnásobný mistr světa Peter Sagan vyhrál ve spurtu úvodní etapu oblíbeného závodu Kolem Kalifornie a po čtyřech měsících se dočkal druhého triumfu v sezoně. Český cyklista Zdeněk Štybar po jarních klasikách a delším volnu dojel v hlavním balíku se ztrátou čtyř sekund na 59. místě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sagan vyhrál úvodní etapu závodu Kolem KalifornieVideo: sntv

 
Článek

Slovenský šampion Sagan v Sacramentu v neděli oslavil již 17. etapové prvenství na závodu v Kalifornii, na němž startuje podesáté, a opět vylepšil vlastní rekord. Na úspěch čekal od poloviny ledna, kdy se naposledy prosadil v Austrálii při závodu Tour Down Under. Druhý dojel po 143 kilometrech domácí reprezentant Travis McCabe.

"Ve stejný den se radoval z triumfu i týmový kolega Pascal Ackermann na Giru d'Italia, takže teď jsme to vylepšili na double v Kalifornii," pochvaloval si Sagan úspěšný den pro stáj Bora-hansgrohe. "Náš tým závod kontroloval a dostal mě do dobré pozice pro sprint. Útok jsem dobře načasoval," dodal.

Štybar v Kalifornii závodí potřetí a po roční pauze. Je to pro něj první start od Paříž-Roubaix a jarních klasik, po nichž měl deset dnů volno. "Což je celkem dlouho, potřeboval jsem si odpočinout, dát se fyzicky i psychicky dohromady. Pak jsem měl podařený desetidenní tréninkový blok na Mallorce. Takže uvidím, jak to půjde," řekl.

Závod v Kalifornii skončí v sobotu.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie (WorldTour) - 1. etapa (143 km):
1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe)3:14:10
2. McCabe (USA)
3. Walscheid (Něm./Sunweb)
4. Halvorsen (Nor./Ineos)
5. Mörköv (Dán./Deceuninck-Quick Step)
6. Doull (Brit./Ineos) všichni stejný čas
...59. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step)-4
Průběžné pořadí:
1. Sagan3:14:00
2. McCabe-4
3. Walscheid-6
4. Halvorsen
5. Mörköv
6. Doull všichni-10
...60. Štybar-14

Reklama

Související témata: