Hlavní obsah

Lídr Gira šel k zemi. S krvavou zadnicí a dírou v kraťasech však pokračuje

Praha

Favorité italského Gira jsou snad prokletí. Poté, co šel v úterý etapě drsně k zemi šampion z roku 2017 Tom Dumoulin, který následně kvůli zranění ve středu z úvodní Grand Tour sezony odstoupil, spadli v úvodu čtvrteční etapy téměř všichni borci z čela průběžného pořadí. Nejhůře vyvázl Primož Roglič, slovinský závodník týmu Jumbo Visma, lídr závodu jedoucí v růžovém trikotu.

Foto: Profimedia.cz

Slovinec Primož Roglič, lídr Gira, se zraněním na zadnici.

Článek

Ukázalo se, jak moc je Giro nepředvídatelné a úvodní etapy nebezpečné.  Po osmatřiceti kilometrech, když do cíle druhé nejdelší etapy letošního ročníku zbývalo ještě dvě stě kilometrů, spadla skupina s favority na celkové pořadí.

K zemi šel Rafal Majka (Bora-hansgrohe), Mikel Landa (Movistar), Ilnur Zakarin (Kaťuša), Simon Yates (Mitchelton-Scott), Rob Power (Sunweb) a Primož Roglič. Zranění Australana Powera z formace, kterou už opustil Tom Dumoulin, byla neslučitelná s pokračováním v závodě, a tak se formace Sunwebu opět zúžila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pascal Ackermann vyhrál pátou etapu GiraVideo: sntv

Roglič s dalšími favority zůstali čtyřicet vteřin za pelotonem, který však záhy v duchu fair-play zpomalil a lídr průběžného pořadí se i s dalšími borci rychle dotáhli do hlavního pole.

Slovinský závodník, který jede v trikotu vedoucího muže od úvodní časovky, musel k autu závodního doktora, který mu dezinfikoval krvácející zranění na pravé části zadnice. Lékař velkou ránu zakryl obvazem a Roglič v notně potrhaných kraťasech mohl pokračovat v bitvě o udržení pozice lídra.

Reklama

Související témata: