Hlavní obsah

Vakoč skončil sedmý v druhé etapě Dauphiné

Craponne-sur-Arzon

yklista Petr Vakoč dojel sedmý v druhé etapě závodu Critérium du Dauphiné ve Francii a dosáhl nejlepšího individuálního výsledku po vážném zranění páteře z loňského ledna. Vítězem 180 kilometrů dlouhého úseku stal Belgičan Dylan Teuns, který ve spurtu dvou uprchlíků udolal Francouze Guillaumea Martina. Teuns také vede průběžné pořadí.

Foto: Foto Deceuninck Quick Step - Sigfried Eggers

Český cyklista Petr Vakoč.

Článek

Vakoč přijel se ztrátou 13 sekund v první skupině pronásledovatelů, v které s ním byl i čtyřnásobný vítěz Tour de France Brit Chris Froome. Tato skupina ujela z pelotonu zhruba 30 kilometrů před cílem a v chladném a mlhavém počasí si vytvořila až téměř minutový náskok. V závěrečném kopci se povedlo uniknout Teunsovi s Martinem, kteří pak svedli souboj o vítězství.

"Parádní den. Posledních dvacet kilometrů jsem strávil ve společnosti lídrů pro Tour de France. Pro mě první zkušenost. Skvělý zážitek a první Top Ten po zranění, přitom v takové společnosti...," radoval se Vakoč na facebooku. "Před posledním kopcem jsem útočil a tvrdě bojoval, abych zůstal v popředí. Bohužel se nám nepodařilo dostihnout ty dva a pokazil jsem sprint, ale jsem super šťastný z výkonu a formy. Můžu říct, že jsem zpátky na někdejší výkonnosti," dodal.

Těsné prvenství nakonec vybojoval sedmadvacetiletý Belgičan. "Je to velká věc, čekal jsem na to hodně dlouho. Trvalo skoro dva roky, než jsem znovu vyhrál," radoval se Teuns, který má na Martina k dobru tři sekundy. Vakoč kvůli manku z první etapy figuruje na 44. příčce se ztrátou více než čtyři minuty.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 2. etapa (180 km):
1. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida)4:12:41
2. Martin (Fr./Wanty-Gobert)stejný čas
3. Fuglsang (Dán./Astana)
4. Pinot (Fr./Groupama-FDJ)
5. Woods (Kan./EF Education First)
6. Lucenko (Kaz./Astana), 7. Vakoč všichni-13
...54. Štybar (oba ČR/Deceuninck-Quick Step)-5:34.
Průběžné pořadí:
1. Teuns 7:37:03
2. Martin-3
3. Fuglsang-20
4. Lucenko-21
5. Quintana (Kol./Movistar)
6. Woods oba-24
...44. Vakoč-4:14
84. Štybar-16:31

Reklama

Související témata: